Alo!

Vatra zahvatila staričino lice, dim je ugušio

-

Javorka Antić (82) iz sela Rutevac kod Aleksinca stradala je u požaru koji je izbio u noći između utorka i srede u sobi u kojoj je spavala.

- Izašla sam oko 1.15 u dvorište jer mi je bilo muka i povraćalo mi se. Primetila sam da iz stare kuće izbija dim, a znala sam da baka Javorka ne loži vatru. Kada sam pokušala da otvorim vrata, suknuo je plamen, pa sam pobegla i pozvala supruga Slavišu da crevom ugasi vatru, ali sam odmah javila vatrogasci­ma da dođu - kaže bakina bratanica Dragana Antić (50), koja živi u novoj kući u istom dvorištu.

U Rutevac su ubrzo stigli vatrogasci, policija i Hitna pomoć, ali je lekar mogao samo da konstatuje smrt starice, koju su ukućani izvukli iz vatre.

- Vatra koja je uništila čitavo pokućstvo zahvatila je celo staričino lice, ali lekari misle da se ona ipak ugušila od dima. Pretpostav­lja se da je pokušala da izađe iz zadimljene sobe i da je pala kraj vrata, gde je kasnije i pronađena. Poznato je da je plamen krenuo iz predela ormara u kojem je baka čuvala stvari, ali je još nejasno šta je uzrok, jer nije ložila vatru - kaže naš izvor iz istrage. S. I.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia