Alo!

IZGUBIO TRI ŽENE i na kraju ubijen!

Majka đavoljeg advokata se otrovala godina, supruga se obesila pre tri sa 38 godine, dok je sestra skočila sa zgrade

- Piše: NEMANJA GAVRILOV nemanja.gavrilov@alo.rs

Za ubicama „đavoljeg advokata“Pita Mihalika (50) iz Kejptauna još se traga! Privedena je i druga osoba na saslušanje povodom ubistva branioca Dobrosava Gavrića (41), osuđenog za ubistvo Željka Ražnatović­a Arkana, ali ni protiv koga nije pokrenut postupak, tako da zvanično nema osumnjičen­ih.

Kontroverz­ni biznismen, koji je poznat po tome što je zastupao najkrupnij­e ribe južnoafrič­kog podzemlja, likvidiran je u utorak naočigled ćerke (17) i sina (8), kada ih je dovezao ispred

privatne škole u Kejptaunu. Iako je imao obezbeđenj­e, ubica je prišao njegovom automobilu „mercedes benz“, ispalio mu metak u glavu, a zatim najmirnije seo u svoj „polo“i otišao u nepoznatom pravcu. Nekoliko sati posle ubistva priveden je jedan muškarac, koji je saslušan zbog sumnje da je povezan sa tim ubistvom.

- Do kraja dana privedena je i druga osoba, koja je u policiji ispitivana zbog sumnje da ima veze sa likvidacij­om. Prvog osumnjičen­og je dovela policijska jedinica službe za organizova­ni kriminal, nekoliko sati posle pucnjave. Međutim, iz policije kažu da nisu osumnjičen­i - navodi „ewn.co.za“i dodaje da policija i dalje radi na slučaju.

Prilikom pucnjave je povređen i Mihalikov mlađi sin, ali on, srećom, nije životno ugrožen. Advokat je sam odgajao dvoje dece, jer je izgubio tri najvažnije žene u svom životu.

- Njegova majka se otrovala kada je imala svega 38 godina, dok se njegova supruga Karin obesila pre tri godine. Zatim je izgubio i sestru koja je skočila sa zgrade navode mediji.

Ubijeni je vodio proces ekstradici­je Dobrosava Gavrića, koji je u Beogradu osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Željka Ražnatović­a Arkana i dvojice njegovih prijatelja, Milenka Mandića Mande i Dragana Garića Gare. Još se

Bio je vrstan parničar, svi smo ga se

plašili

nagađa koji su motivi za Mihalikovo ubistvo. Pominje se verzija da je njegovo ubistvo povezano sa likvidacij­om advokata Nurudina Hasana, koji je takođe radio na slučaju Gavrića, ali i mogućnost da se zamerio određenim klanovima u toj zemlji. Istražuje se zašto je ubijen uoči procesa za ubistvo šefa podzemlja Nafiza Modaka, koji je trebalo da počne sledeće nedelje. Mihalik je predvodio tim advokata koji je trebalo da brani ljude iz Modakove ekipe.

 ??  ?? Na mestu zločina pronađen krvav
dečji ranac Nurudin Hasan takođe zastupao
Gavrića
Mihalikova deca sada ostala bez oba
roditelja
Na mestu zločina pronađen krvav dečji ranac Nurudin Hasan takođe zastupao Gavrića Mihalikova deca sada ostala bez oba roditelja

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia