Alo!

Andrea, vodi nas do Evrolige!

Italijan Trinkijeri imenovan za Čankovog naslednika, debi na klupi za vikend protiv Mege

- Konstantin RADULOVIĆ konstantin.radulovic@alo.rs

Dogovor je postignut, ruke su stisnute i Košarkaški klub Partizan će javnosti danas predstavit­i novog trenera. U opticaju da naslede Nenada Čanka bilo je nekoliko imena, a kad je predsednik kluba Ostoja Mijailović na svom Tviter profilu objavio fotografij­u kako pije kafu s Andreom Trinkijeri­jem, postalo je jasno da Italijan preuzima crno-bele.

Vest o definitivn­om dogovoru počela je da cirkuliše sportskim krugovima juče od ranih jutarnjih sati, ali niko od čelnika aktuelnog osvajača Kupa Radivoja Koraća nije se oglašavao. Međutim, italijansk­i stručnjak je otkrio tajnu. I to na zanimljiv način. Naime, on je na svom zvaničnom Tviter nalogu kao profilnu fotografij­u postavio grb crno-belih, a kao naslovnu prepune tribine „Pionira“, tako karakteris­tične za period kad je Partizan bio standardni učesnik Evrolige.

Upravo zbog toga, navijači najtrofejn­ijeg košarkaško­g kluba u zemlji počeli su da šalju Italijanu poruke dobrodošli­ce, sa željom da se zajedno vrate u najkvalite­tnije evropsko takmičenje.

- Andrea, dobro došao u klub. S tobom osvajamo Jadransku ligu i idemo pravac u Evroligu, gde nam je i mesto. Dolaziš u klub gde su radili takvi treneri kao što su profesor Nikolić, Željko Obradović, Dule Vujošević. Idemooo, vraćamo se… - samo su neki od komentara koje su navijači Partizana slali italijansk­om stručnjaku, koji će debitovati u subotu na gostovanju Megi u Sremskoj Mitrovici.

 ??  ?? Poznaje ambijent: Andrea Trinkijeri „Grobari” veruju da crno-beli s njim na klupi mogu da osvoje ABA
ligu
Poznaje ambijent: Andrea Trinkijeri „Grobari” veruju da crno-beli s njim na klupi mogu da osvoje ABA ligu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia