Alo!

ZORANA UDARILA po domaćem

Mihajlović­eva gasi srpsku firmu, ali zato podržava rusku koja uzima naše pare, a porez plaća u Rusiji

- Piše: EKIPA ALO redakcija@alo.rs

Ministarka Zorana Mihajlović gasi aplikaciju „Cargo“, iza koje stoji firma registrova­na u Srbiji, ali zato podržava rusku kompaniju „Yandex“, koja Rusiji porez plaća.

I „Cargo“i „Yandex“su onlajn servisi za usluge prevoza, s tim što kompanija „Cargo“plaća porez državi Srbiji, dok „Yandex“, kao ruska kompanija, novac koji naplati od srpskih korisnika uplaćuje u budžet Ruske Federacije.

No, ministarka izgleda ne misli mnogo na državnu kasu, već čini sve da ugasi domaću kompaniju i ostavi bez hleba skoro 300 porodica koje se izdržavaju zahvaljuju­ći toj kompaniji i još nekoliko hiljada ljudi koji zavise od tog biznisa.

Naime, usvojene izmena Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju praktično onemogućav­aju rad „Cargo“, a nakon toga, ministarka je poručila da su na srpske puteve svi dobrodošli.

- Mi imamo aplikaciju „Yandex“koja funkcioniš­e, ali stvar je u tome što se morate registrova­ti u skladu sa Zakonom o prevozu putnika. Ne možete biti registrova­ni po nekom drugom ili trećem zakonu, a da praktično nelegalno radite prevoz putnika. Normalno je da kad uvodite takve promene, postoje razni lobiji koji se bune. Dobro su došli svi, kao i „Cargo“, samo se registrujt­e u skladu sa zakonom - rekla je ministarka Mihajlović.

Iz „Cargo“pitaju ministarku u kojoj zemlji i po kojem zakonu je registrova­na taksi-aplikacija „Yandex“, koja funkcioniš­e u Beogradu.

- Kažite nama i građanima gde ide njihov novac kada vožnju plate karticom preko taksi-aplikacije „Yandex“? Čija je firma „Yandex. taxi“? - navodi se, između ostalog, iz kompanije „Cargo“.

„Cargo“pita ministarku Mihajlović i da li je taksi-aplikacija „Yandex“registrova­na u Srbiji u Agenciji za privredne registre i pod kojim imenom.

Kažite nama i građanima gde ide njihov novac „Cargo“

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia