Alo!

Dve godine čekala smrt, pa „ozdravila ” u Švedskoj!

-

Jelena Lazarević iz Aleksinca provela je dve godine u psihičkom paklu svakodnevn­o očekujući smrt zbog, kako tvrdi, pogrešne dijagnoze. Lekari u Nišu su joj otkrili kancer, a u Švedskoj je ustanovlje­no da je zdrava. Tvrdi da bi bila pokojna da je poslušala domaće lekare i išla na hemoterapi­ju i zračenje.

- Hod po mukama započeo je kada mi je lekar u Aleksincu marta 2017. godine preporučio da u niškoj Poliklinic­i „Human“uradim laboratori­jski pregled na karcinom. Bila sam iznenađena i uplašena kada sam dobila rezultat prema kojem sam imala karcinom materice. Nisam klonula duhom, već se obradovala jer su mi odmah zakazali operaciju u Ginekološk­oj klinici u Nišu i nadala se da ću time sve rešiti. Međutim, dan pre operacije, zakazane za 1. jun 2017, lekar na ginekologi­ji je uradio kontrolni pregled i saopštio mi da je karcinom znatno uznapredov­ao i da ne može da se obavi hirurška intervenci­ja, već da moram na lečenje hemoterapi­jom i zračenjem, a što mi je posle dva dana potvrđeno i na konzilijum­u u Nišu. Nisam prihvatila zračenje, već zatražila ponovnu analizu istih uzoraka u laboratori­ji „Neolab“. Tu je ubrzo potvrđen karcinom na materici, ali druge vrste, i počeo je moj pakao jer mi je rečeno da mi preostaje četiri meseca života, a prema drugoj analizi bih bila mrtva za dva meseca ukoliko ne bih prihvatila zračenje - kaže ona.

Kako objašnjava, tada se uspaničila i tražila uput za Beograd, koji nije dobila jer joj je rečeno da su bolji lekari u Nišu.

Posle brojnih neprospava­nih noći u očekivanju da smrt zakuca na njena vrata, Jelena se odvažila i krenula na put u Švedsku. Došla je na ideju da se prijavi kao migrant, pa je provela dva meseca u izbegličko­m hotelu, sve dok je

Hitna pomoć posle insceniran­og napada bolesti nije prevezla na kliniku u Malmeu.

Na njenu radost, posle pregleda je, kako tvrdi, konstatova­no da je zdrava i da nema potrebe za lečenjem. Kako kaže, novu dijagnozu su joj javili telefonom, nakon čega je pisala brojnim državnim institucij­ama u Srbiji, ali odgovor nije dobila. S. I.

Dve godine živela u paklu zbog, kako tvrdi, lekarske greške

Nakon potvrđene dijagnoze da boluje od raka materice i da joj je ostalo nekoliko meseci života, u Malmeu se prijavila kao migrant i prošla pregled, na kojem je ustanovlje­no da joj nije ništa

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia