Alo!

Preti mu bajbok, a on u pidžami!

Moguća kazna zatvora od šest godina u Španiji zbog transfera iz Santosa u Barsu nije uplašila Brazilca

- Piše: Ž. VUJIČIĆ zeljko.vujicic@alo.rs

Ponovo mu prete zatvorom, a on razvukao osmeh. I to u pidžami. Tako je Nejmar reagovao na povampiren­e optužbe iz Španije da je uz pomoć korupcije 2013. postao fudbaler Barselone.

Slučajno ili ne, priča da je Brazilčev transfer iz Santosa obavljen uz prevaru oživljena je baš prekjuče, na Noć veštica. Španski sud je, naime, još u maju 2017. odlučio da se pokrene ovaj postupak, ali do dan-danas nije određen početak suđenja. Nejmar je očigledno i dalje spokojan, o čemu svedoči poruka iz kućnog ambijenta na dan zapadnohri­šćanske svetkovine. „Koliko li će još afera da izmisle do kraja godine“, napisao je Brazilac uz fotografij­u objavljenu na Instagramu.

Nejmar je time mislio na afere u privatnom životu posle raskida s manekenkom Brunom Markezinjo­m, a i u profesiona­lnom, u kojem je u prvi plan ponovo izbila pretnja šestogodiš­njeg boravka u bajboku. S tom kaznom as Pari Sen Žermena se suočava, podsećamo, zbog navodne prevare i podmićivan­ja u svom transferu iz Santosa u Barselonu u leto 2013. Nacionalni sud Španije odlučio je da se ovaj slučaj uvede u krivični postupak, a zbog visine zaprećene kazne u njemu će odlučivati trojica sudija.

- Nejmaru će biti suđeno za korupciju i prevaru, pa se suočava s kaznom od četiri do šest godina zatvora - rekao je Hoze Marija Onrubija, jedan od te trojice sudija. Pored brazilskog asa optuženi su i Nejmar Santos, njegov otac, ujedno i menadžer, Sandro Roselj, bivši predsednik Barselone, i Đozep Bartomeu sadašnji predsednik Barselone, te Odilio Filjo, nekadašnji čelnik Santosa.

 ??  ?? Iz perioda dok je branio boje Santosa Brazilac po dolasku u Barselonu
Iz perioda dok je branio boje Santosa Brazilac po dolasku u Barselonu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia