Alo!

U Hrvatskoj klinci nemaju gde da treniraju!

-

Najbolji hrvatski teniser Marin Čilić ponovo blista u Parizu, iako ovo nije sezona na kakvu je navikao svoje navijače. Nastup na završnom mastersu u Londonu je maltene obezbeđen, kao i finale Dejvis kupa s Francuzima. A danas, Čilić će na megdan novom-starom vladaru teniskog sveta Novaku Đokoviću.

- Imao sam sjajan početak sezone, pa posle blagi pad zbog povrede kolena, ali sam odigrao sjajno na zemlji i dobru američku turneju. Odlično sam prošao sa mastersima, odigrao sam ih mnogo bolje nego ranijih sezona jer za samo jednu nedelju mogu da napravim veliki iskorak. I dalje sam u Parizu, igraću i u Londonu, pa i finale Dejvis kupa sa Francuskom. Zadovoljan sam sezonom, iako je, kad se sve sagleda, moglo i bolje.

 A kako si preživeo ovo leto, s obzirom na istorijski uspeh hrvatske fudbalske reprezenta­cije?

- Bilo je veoma emotivno od početka do kraja. Zaista sam verovao te momke, znao sam da mogu odigrati fenomenaln­o. Možda su i bolja generacija od one koju smo imali 1998. i najbitnije je bilo da oni mogu da pronađu tu strast u sebi, taj naboj koji ih vodi sve jače.

Još u grupi se videlo da mogu da odigraju odlično, ali imali smo i malo sreće, kao protiv Danske, recimo. Protiv Rusije smo takođe imali sreće, prošli na penale, ali smo zato polufinale odigrali odlično.

 Finale sa Francuzima?

- U finalu smo odigrali možda i najbolju utakmicu i na kraju izgubili, ali uopšte nisam nezadovolj­an. Sjajno sam se osećao Do sada su Đoković i Čilić igrali čak 17 puta. Novak je bio mnogo uspešniji i pobedio je na 15 mečeva. Hrvat je dva trijumfa ostvario u finalu Kvinsa ove godine, kao i u Parizu, u četvrtfina­lu 2016. Poslednji put igrali su u finalu Sinsinatij­a, kada je Novak prvi put uspeo da osvoji ovaj turnir.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia