Alo!

Nole je zaslužio da ponovo bude broj 1!

-

Ništa se ne dešava slučajno, pa nema nikakve slučajnost­i u tome što je Novak Đoković ponovo najbolji na svetu. Dan posle Nadalove odluke da se povuče sa mastersa u Parizu, direktor turnira Gi Forže za „Alo!“je otkrio kako on vidi rasplet u borbi za prvo mesto na ATP listi.

- Veoma smo tužni zbog Rafine odluke da se povuče. Trenirao je nekoliko dana i bio je spreman. Svi su očekivali da ga ovde vide u akciji, očekivali su novi duel između njega i Novaka. Lekari su savetovali da odustane i on je to i poslušao. Mora da bude oprezan, ipak nema više 22 godine, a želi da igra u Londonu na završnom mastersu - počeo je priču Forže i nastavio:

- I publika je to loše primila, jer svi očekuju najbolje mečeve, ali tu su i dalje i Novak, i Federer, i Tim i očekujemo zaista odličnu nedelju za fanove. Mislim da će uživati u vrhunskom tenisu.

Bivši selektor Dejvis kup reprezenta­cije Francuske osvrnuo se zatim i na Novakove partije u drugoj polovini sezone.

- Novak je ponovo broj 1 na svetu i on je to definitivn­o zaslužio. Sve ide kako treba, lakat je oporavljen, Marjan Vajda je opet sa njim, a tu je i istrajnost u mečevima, koja mu je falila.

Ne možete da osvojite

Vimbldon i US Open zato što ste imali sreće i na iskustvo, nego zato što ste u odličnoj fizičkoj i mentalnoj formi, tehnika i taktika su obavezni, a kada imate sve to, onda možete malo i na iskustvo. Postao je kolekciona­r titula sa mastersa u Parizu, do sada ih ima već četiri, više od bilo kog drugog, a sada juriša i na svoju petu titulu - objašnjava Forže.

Turnir je iz godine u godinu sve bolji i sve posećeniji, a Forže kaže da se upornost isplatila. On je istakao da je turnir i ranije bio dobar, ali da je briga o malim stvarima doprinela da turnir raste iz godine u godinu.

- Zadovoljni smo kada je publika zadovoljna. Zaista se trudimo da ih ugostimo na pravi način, kako igrače, tako i publiku. Imamo i obavezu prema sponzorima i sve to treba uklopiti na pravi način. Videli ste kako sve funkcioniš­e i mi zaista dajemo sve od sebe da tako ostane i ubuduće. Bitno nam je da se svi dobro zabavljaju, a da bi turnir zaista bio uspešan, moramo imati i odlične mečeve, spektakula­rne ko i do sada. Čim su tu igrači kao Novak i Rodžer, imamo zagarantov­an spektakl zaključio je Gi Forže za „Alo!“.

 ??  ?? Gi Forže sa našim
izveštačem
Gi Forže sa našim izveštačem

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia