Alo!

Jovanović proletersk­i juriša ka Humskoj

-

Ko je hit Superlige? Dileme nema - Proleter. Novosađani su vezali pet pobeda (samo lider Zvezda ima duži trijumfaln­i niz - šest) i posle 14 kola zauzimaju odlično peto mesto, sa samo četiri boda zaostatka za trećim Partizanom.

Zadivljuju­ćem plasmanu debitanta u prvenstvu Srbije doprineo je i Strahinja Jovanović (19). Upravo njegov ulazak na teren prelomio je meč u korist Proletera na minulom gostovanju Dinamu (4:2).

- Drago mi je što trener Dragan Radojičić vidi u meni nekoga ko može da pomogne ekipi da napreduje i bude ono što jeste - najprijatn­ije iznenađenj­e prvenstva - priča Jovanović. Prema istraživan­ju Centra za sportske studije (CIES), Partizanov­a škola je druga na kontinentu po broju izdanaka koji trenutno igraju u najjačim evropskim ligama. I Jovanović je ponikao u „Zemunelu“.

- Letos sam imao mnogo ponuda klubova Superlige, ali moja želja je bila da se izborim za status u Partizanu. Međutim, tadašnji trener je imao druge vizije, pa sam otišao na pozajmicu, svestan da mi je važan svaki minut u Superligi. I ne žalim. U Novom Sadu sam do zime i razmišljam samo o Proleteru.

Strahinja je pitomac klase 1999, jedne od najtalento­vanijih u minuloj deceniji, ali iz koje nema mnogo igrača u prvom timu Partizana. - Neki saigrači iz omladinske reprezenta­cije šale se s nama na tu temu govoreći: „Da ste u Zvezdi, već biste odavno debitovali i imali zavidan tretman i marketing.“Ipak, smatram da kvalitet kad-tad mora da se prepozna. Partizan je za mene mesto pod suncem. Poštujem klub koji mi je pružio priliku da ostvarim san debijem za prvi tim, proletos protiv Napretka. Prelazio sam sa ocem svaki dan više od 500 kilometara na relaciji Leskovac-beograd da bih dočekao taj trenutak - kaže brzonogi vezista, mladi reprezenta­tivac Srbije.

 ??  ?? Mladi reprezenta­tivac: Jovanović u dresu Srbije
Mladi reprezenta­tivac: Jovanović u dresu Srbije

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia