Alo!

Jokić je car!

- Piše: L. JELIĆ sport@alo.rs

Još jedno sjajno veče u najjačoj ligi sveta imao je Nikola Jokić. Najplaćeni­ji srpski košarkaš svih vremena zabeležio je 22 poena, 12 skokova i devet asistencij­a i bio na korak do tripl-dabla na meču protiv Čikaga, koji je njegov Denver dobio 108:107 posle produžetka.

Ono što je uvek upečatljiv­o, kad srpski košarkaši gostuju u Čikagu, jeste veliki broj naših navijača. Kako kažu, najmnogolj­udniji srpski grad, kad je o dijaspori reč i ovoga puta napravio je pravu srpsku žurku povodom gostovanja mladog Somborca. Puna dvorana sa crveno-plavo-belim zastavama navijala je do poslednjeg trenutka da Nikola upiše još jedno dodavanje kako bi ostvario tripl-dabl.

Želeći da im se oduži, mladi košarkaš je proslavio pobedu sa svojim sunarodnic­ima, fotografiš­ući se, šireći našu trobojku, potpisujuć­i se na majice. Veljko, jedan od srpskih navijača koji je gledao utakmicu, govorio je za

„Alo!“.

- Sjajno iskustvo. Prvi put sam ga gledao uživo. Posle završetka meča, odmah je prišao do nas da bi se slikao. Mogao je samo da mahne i ode u tunel, a on, iako zauzet davanjem izjava nakon meča, prišao je i ispoštovao sve srpske navijače. Čak se na kraju i izvinjavao što mora u svlačionic­u.

A šta je Nikola rekao o podršci koju je imao sa tribina?

- Svake godine me iznenade. Čuo sam tokom meča da navijaju za mene i to mi je bilo mnogo zanimljivo. Čuješ svoj jezik i svakakve uzvike - rekao je Jokić za RTS.

Jokić ne krije da nije bio zadovoljan nastupom.

- Ne znam koja mi je statistika. Mislim da sam odigrao vrlo loše. Energija mi je bila loša, kao i ritam. Nisam mogao da uđem u utakmicu. Ništa se nije poklapalo, ništa nisam pogađao. Ali, na kraju četvrte imao sam neke dobre odbrane, neke dobre ukradene lopte, blokadu. Podigla se energija u produžetku - zaključio je u izjavi za RTS skromni Jokić, koji je dao važnu trojku nakon 48 minuta i naterao ameročkog komentator­a da se prodere na srpskom: „TROJKA!“

„Iako su novinari odmah tražili da daje izjave, Nikola je prvo pritrčao da se slika sa zemljacima“, objašnjava Veljko

 ??  ?? Pomama za Jokićem
Pomama za Jokićem
 ??  ?? Veljko, Darko
i Nikola
Veljko, Darko i Nikola

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia