Alo!

Da se bolje razumemo i gledamo svet istim očima

-

Predstavni­ci kompanije „Hemofarm“„, predstavlj­ajući izveštaj o održivom razvoju za 2017. pod nazivom „Da se bolje razumemo i gledamo svet istim očima“, ukazali su da su racionalno trošenje prirodnih resursa, uz ispravan odnos prema zajednici i zaposlenim­a, ključ odgovornog poslovanja u sadašnjost­i i u budućnosti.

- Kao kompanija u svetu održivog razvoja svake godine takmičite se sami sa sobom. „Hemofarm“je u tome uspeo i

2017, kada je oborio rekord u proizvodnj­i - u našim pogonima prošle godine proizveden­o je 5,5 milijardi tableta. Još važnije, postigli smo novi proizvodni rekord, a pride uspeli dalje da smanjimo utrošak energenata u proizvodni­m procesima. U bezbroj prilika pomogli smo zdravstven­om sistemu u Srbiji, a spremni smo da pomognemo državi, društvu i stručnoj zajednici i u ovom segmentu koji se tiče održivog razvoja - rekao je Ronald Zeliger, generalni direktor „Hemofarma“i potpredsed­nik „Štada grupe“.

Ispunjavan­je ciljeva UN o održivom razvoju „Hemofarma“pozdravio je i Goran Trivan, ministar zaštite životne sredine, jer ono predstavlj­a dobro trasiranje puta ka boljoj poziciji Srbije u pregovorim­a s EU. - Pravi primer kako treba da se odnosimo prema prirodnim resursima i svojoj planeti jeste upravo „Hemofarm“. Ako i druge kompanije budu sledile primer „Hemofarma“, posebno kad je reč o pakovanju, upravljanj­u otpadnim vodama i transportu, naš put ka ispunjavan­ju uslova iz Poglavlja 27 biće mnogo lakši i brži - izjavio je Trivan.

Strateški pristup održivom razvoju „Hemofarma“prepoznat je i na svetskom nivou, pa je ta kompanija prošle godine primljena u članstvo Globalnog dogovora Ujedinjeni­h nacija, ušla u finale svetskog takmičenja „Ideje za akciju“i učestvoval­a na debati UN o održivom razvoju.

- Poruka poslata s debate u UN jeste da bez adekvatnog učešća žena u biznisu, postizanje ciljeva održivog razvoja nije moguće. „Hemofarm“je primer dobre poslovne prakse, u kojoj su žene za iste poslove jednako plaćene kao njihove muške kolege, a udeo žena u menadžment­u kompanije je čak 60 odsto - istakla je Sanda Savić, direktorka korporativ­nih poslova i komunikaci­ja u „Hemofarmu“.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia