Alo!

CVELE POSTAO MEDIJSKI MAGNAT!

-

Prva epizoda serije „Žigosani u reketu“producenta Dragana Bjelogrlić­a, sudeći po komentarim­a na društvenim mrežama, publici se dopala. Pljuštale su pre dve večeri, kada je bila emitovana prva epizoda, pohvale za produkciju, glumce, dobar i zanimljiv scenario… Ono što je obeležilo prvu epizodu, a očigledno će to biti okosnica čitave serije, jeste demonstrac­ija moći koju u rukama imaju političari, tajkuni, medijski magnati, sportski menadžeri, investitor­i…

Jednu od glavnih uloga u seriji tumači Svetozar Cvetković. Njegov lik je Milovan, urednik izmišljeni­h dnevnih novina i portala „Fleš“. Majstorski, kako samo i ume, popularni Cvele dočarao je publici kako izgleda uticati na javno mnjenje.

- Postoje razni prototipov­i junaka u ovoj priči, u ovoj velikoj seriji kojima se pisci bave. Milovan je jedan od tih prototipov­a koje viđamo i o kojima slušamo. On je medijski magnat koji indoktrini­ra javnost informacij­ama i upućuje ih na stranu na koju želi da sve ide. To je nešto što je prepoznatl­jivo u našem društvu. Nekoliko velikih, značajnih ljudi koji drže bastione medija. Ima mnogo povoda da se i time bavimo i drago mi je da su se pisci ove serije bavili i tom problemati­kom - kaže on.

Svetozar Cvetković za „Alo!“otkriva kako se spremao da što vernije odigra Milovana, medijskog magnata:

- Jednostavn­o, tako što sam čitao ove ljude o kojima sam malopre pričali, one koje i igram - kaže za „Alo!“Svetozar Cvetković, kome je partnerka u seriji Dubravka Mijatović i koja glumi njegovu suprugu Jelicu. Osim u „Žigosani u reketu“, Svetozara Cvetkovića gledaćemo u seriji „Kralj Petar Prvi“u ulozi vojvode Živojina Mišića.

- Kao i uloga u „Žigosanima“, i ova u seriji „Kralj Petar Prvi“nosi veliku odgovornos­t. Volim da igram istorijske ličnosti - kaže Svetozar Cvetković za „Alo!“. J. Ž.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia