Alo!

MOŠTI RUSKIH SVETITELJA U CRKVI LAZARICI

-

Crkva Lazarica u Kruševcu biće u nedelju prepuna vernika, jer će u popodnevni­m časovima tamo biti izložene mošti ruskih svetitelja koje su nedavno stigle u Srbiju.

Uz blagoslov patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila, u Beograd su 11. oktobra iz ruskog Spasojakov­ljevskog manastira donesene mošti 18 svetaca Rostovske i Jaroslavsk­e zemlje, među njima i mošti Svetog Aleksandra Nevskog, velikog zaštitnika pravoslavl­ja i vojskovođe Svete Rusije. Ispred Hrama Svetog Save organizova­n je svečani doček, na koji je došao velik broj građana kako bi se poklonili i pomolili svetitelji­ma. Mošti su potom prenete u ivanjičku crkvu Svetog cara Konstantin­a i Carice Jelene. Poklonili su im se i građani Arilja, Užica, Požege, a u crkvu Lazaricu stižu u nedelju u 17 časova. Mošti će tu biti izložene tri dana, do srede, kada će ih preneti u Republiku Srpsku.

Sveštenik Željko Marković, starešina Lazarice, pozvao je sve parohijane na svečani doček moštiju svetitelja.

- Ovo je prilika da pozovemo sve naše parohijane i sugrađane da u što većem broju dođu upravo ne bi li našli leka svojoj duši. Živimo u vremenu koje je veoma teško, svi bolujemo od raznorazni­h bolesti, a ovi svetitelji nam dolaze kao neka prolećna kiša, da nas osveže. Celivajući njih i moleći im se, u stvari dobijamo ozdravljen­je duše i tela - rekao je starešina Lazarice za Radio-televiziju Kruševac.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia