Alo!

BAHATI ENGLEZI ŽELE NOLETOVU GLAVU!

-

I pre turnira znali smo da je masters u Parizu ključan za Novakov povratak na prvo mesto. Zato je valjda i bilo toliko pritiska, ali to smo i očekivali. Ono što nismo očekivali jeste inostrani pritisak bez ijednog razloga na Novaka, pa i Nadala, zbog učešća u egzibicion­om meču u Saudijskoj Arabiji.

Momci su taj meč dogovorili odavno i potpisali ugovor, kako pravila nalažu, ali, naravno, Englezima se to nije svidelo. Sada se sve više čini da im se to ne sviđa zbog Novakovog povratka na prvo mesto. Nekako su ove godine bili mirni, niko Noleta nije ni pomenuo, nije im smetao valjda zbog ispadanja iz top-deset. Ali, čim su videli da će ponovo biti najbolji, odmah su krenuli s pritiscima, čini se, političke prirode.

Juče me je posle konferenci­je zaustavio engleski novinar, koga je zaintrigir­alo moje pitanje Noletu u vezi s nastupom u Saudijskoj Arabiji. On nije razumeo pitanje na srpskom, ali je razumeo Noletov odgovor: „Saudijska Arabija”. Zato me je jurio po kompleksu

da mu odgonetnem stav najboljeg tenisera na svetu. Odgovorio sam mu da je Novak zgrožen postupkom engleskog novinara, na šta mi je kolega samo odmahnuo rukom rekavši: „To je napisao Kevin Mičel iz ’Gardijana’. Ma, sve je u redu, on je poseban”.

Tada mi je bilo jasno koliko Kevin Mičel uživa poverenja u svojoj zemlji.

Novak je odgovorio diplomatsk­i, pa je tako opet razbesneo dotične, koji su očekivali svađu i napad sa Novakove

strane. Ali, on već godinama tako odgovara na njihove provokacij­e.

- I dalje ne znamo šta će se desiti, imamo potpisan ugovor o učešću na meču. Zaista smo u problemu oko odlaska tamo zbog svih pritisaka - rekao je Novak juče u Parizu, ali pošto nije želeo da nastavlja prepucavan­je s Englezima, nastavio je u svom stilu.

- Zaista sam ponosan na svoja dostignuća ove godine. Da mi je neko ovo ponudio pre samo pet meseci, prihvatio bih oberučke, pa i samu borbu za prvo mesto, a ne i osvajanje.

U Srbiji se uveliko slavi njegov uspeh, ali kod njega nismo uspeli da vidimo da je srećan, euforičan, da slavi povratak na vrh. Tako to rade majstori.

 ??  ?? Plakat kojim Saudijci
promovišu meč
Plakat kojim Saudijci promovišu meč

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia