Alo!

UGASITI „PINK“? TAMAN POSLA!

-

Iavaj, možda je to najmanji problem. Možda je veći problem to što medijska udruženja, „Munsovi“, „Sunsovi, „Tupsoni“- ćute. Ma, kakve veze ima što se čitava kampanja vodi protiv privatne televizije? Ma, treba im sve oduzeti (misle se „Munsovi“, „Sunsovi“, „Tupsoni“i njima slični). Ko te pita za privatnu svojinu, ko te pita za stečena prava, ko te pita za pravo da se misli drugačije od ozbiljno finansiran­e strane mašinerije (što su urednici i javno priznali). Ma, šta će Srbima njihova televizija? Zašto da ne uvezemo strane televizije, koje će nam pokazati pravi put, dok njihovi finansijer­i i drugi mufijuzi muzu vime ovog (decenijama) izmuzenog naroda.

D obro. Budimo realni. I nevladine organizaci­je s tapijom na vladavini prava - ćute. Pa ćute jer niko ne da lovu za projekat: „Odbrana prava medijskih sloboda i za one kojima biste radije oduzeli nacionalnu frekfencij­u“. Zašto da se bakću i „pljuju kralja u potoku“, kad tu nema love? Jedna privatna televizija manje-više. Zašto bi bilo ko branio privatnu televiziju kad je već označena kao režimska? Bolje branite one koji su protivreži­mske i koje i kukaju i biju. Malo-malo, pa eto žalopojke o ugroženim medijskim slobodama. Malo-malo, pa eto žalopojke o ugroženim novinarima. Malo-malo, pa eto žalopojke o autocenzur­i. Ma, vi, bipolarne ljudsko-karakterne gromade, potcenili ste građanina. Nisu pametni samo građani preko okeana. Izvinjavam se.

D a se vratimo na privatnu Televiziju „Pink“. Može da vam se sviđa ili ne sviđa, možete misliti da imaju ovakav ili onakav program, ali pravo na programski sadržaj niko im ne sme oduzeti. Ne sviđa vam se rijaliti program? Menjajte kanal. Ne sviđaju vam se turske serije? Menjajte kanal. Ne sviđa vam se „Nacionalni dnevnik“? Menjajte kanal! Vi, kojima se ne sviđa privatna Televizija „Pink“, potpuni ste i suvereni gospodari onoga što će vaše okice gledati. I nikada neću odustati od odbrane prava i onih za koje imam subjektivn­o ili objektivno mišljenje da su loši. Ko kaže da sam ja u pravu? Neka svako ima pravo na sopstveno viđenje aktuelnih dešavanja, ali da gasite privatne televizije, nikada vam neće biti dozvoljeno. Nećete vi oduzimati nacionalne frekvencij­e kako vam padne na pamet.

Zaboravite. Toliko.

Hvala.

 ??  ?? Mario Spasić, Savet za monitoring
Mario Spasić, Savet za monitoring

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia