Alo!

Veselji sprema PREDSEDNIK­U KOSOVSKE SKUPŠTINE SVRAKE POPILE PAMET VOJSKU NA BEOGRAD!

„Vojska im je potrebna kao sredstvo kojim će pokušati da izazovu sukobe u kojima bi sebe prikazali kao žrtve“, Vulin

- Piše: JELENA ĐONDOVIĆ jelena.djondovic@alo.rs

Albanci bi da šalju svoju Vojsku u Srbiju! Kadri Veselj, predsednik Skupštine Kosova, kog nazivaju i gospodarom Kosova, rekao je da će zadatak takozvane vojske Kosova biti borba protiv terorizma i globalnih pretnji ne samo na Kosovu, već i u zemljama regiona, uključujuć­i i Srbiju!

- To ćemo uraditi zajedno s međunarodn­om zajednicom i u stalnom smo kontaktu sa SAD, kao i sa svojim partnerima iz NATO, Nemačkom, Francuskom, Italijom, Hrvatskom, Velikom Britanijom… To što se Vučić protivi i poziva Srbe da se ne uključuju u vojsku Kosova, nije ljudski, ni korektno - kazao je Veselji.

Aleksandar Vulin, ministar odbrane, za „Alo!“kaže da izjava Veseljija govori o pravim namerama Albanaca, a to je da prete Srbima.

- Svuda u svetu borba protiv terorizma je zadatak policije i službi. Ako im je cilj borba protiv terorizma, onda im nije potrebno teško oružje i vojska. Verovati da će se teroristi iz OVK boriti protiv islamskih terorista, bilo bi glupo i naivno. Kakvo god da opravdanje koriste za kršenje Rezolucije 1244, međunarodn­ih ugovora, pa i njihovih takozvanih ustava i zakona, formiranje takozvane vojske Kosova ima za cilj pretnju Srbima. Ta vojska im je potrebna kao dokaz državnosti koju nemaju i kao sredstvo kojim će pokušati da izazovu sukobe u kojima bi sebe prikazali kao žrtvu i, kao i uvek, kukali za pomoć velikih sila - kaže Vulin!

Milovan Drecun, predsednik skupštinsk­og Odbora za KIM, kaže da je Veseljijev­a najava slanja vojske u Srbiju kako bi se, navodno, borila protiv terorizma, najveća moguća budalaštin­a.

- Malo-malo, pa Veselji odvali neku glupost! Ono što Albanci treba da urade jeste da počnu da se bore protiv organizova­nog kriminala na Kosovu i Metohiji, ali to znači da Veselji onda mora protiv sebe da se bori i to najžešće što može. Takođe, treba da se bore za kažnjavanj­e onih koji su počinili užasne zločine, a bili su u redovima OVK! Pošto Veselji nije spreman to da učini, mi ćemo da pripomogne­mo da se on nađe iza rešetaka kaže Drecun.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia