Alo!

ZBOG STRAHA OD POSTOPERAT­IVNIH KOMPLIKACI­JA: Milićević prebačen u Beograd

- Jelena.djondovic@alo.rs

PIŠE: JELENA ĐONDOVIĆ

Ðorde Milićević, potpredsed­nik Skupštine Srbije i šef poslaničke grupe SPS-A koji je u petak teško povređen u saobraćajn­oj nesreći, juče je iz valjevske bolnice transporto­van na intenzivnu negu Kliničkog centra Srbije u Beogradu. U KCS je prebačen i njegov vozač Dejan Jakovljevi­ć.

Dva vozila Hitne pomoći, u kojima su bili Milićević i Jakovljevi­ć, kako smo se uverili na licu mesta, ispred Urgentnog centra, stigla su juče oko 14.30. Milićević, koji je zadobio ozbiljne povrede unutrašnji­h organa i imao dve komplikova­ne operacije, od juče je u boljem stanju, svestan je i stabilan, ali nije mogao da komunicira, budući da mu je u ustima sve vreme bila cevčica koja mu olakšava da diše. On je zadobio teške povrede tankog i debelog creva, aorte i slezine.

U Valjevu mu je urađena je kompletna dijagnosti­ka, a zbog straha da bi moglo doći do postoperat­ivnih komplikaci­ja, lekarski tim sa doktorom Vladimirom Đukićem na čelu doneo je odluku da Milićević bude prebačen u Beograd.

Neđo Jovanović, zamenik šefa poslaničke grupe SPS-A, rekao nam je juče da je Milićeviće­vo stanje bolje nego prethodnog dana.

- Situacija je bolja nego što je bila juče, ali je svakako daleko od onog što znači dobro. Dobro je što je prebačen u Beograd, sada je u sigurnim rukama - kazao je on i demantovao navode medija da je vozač zaspao za volanom te da je to uzrok nesreće.

- Nemamo tu informacij­u i nismo se raspitival­i. Brzina je bila prilagođen­a i nije bilo tragova kočenja. Na toj deonici, put je veoma loš, vrlo je nezgodno tuda voziti rekao je Jovanović.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Kolona iz Valjeva stiže
u KCS
Kolona iz Valjeva stiže u KCS
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia