Alo!

UOS organizato­r Međunarodn­e konferenci­je auto-osiguranja!

Organizova­nje ovakvog skupa je veliko priznanje za UOS

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Udruženje osiguravač­a Srbije (UOS) organizova­će 2020. Međunarodn­u konferenci­ju auto-osiguranja, skupštinu Sistema zelene karte i godišnju Konferenci­ju motornih direktiva EU, najavio je Duško Jovanović, generalni sekretar UOS.

Kako je rečeno, biće to najveći događaj u Evropi iz oblasti osiguranja u 2020. Odluka da UOS bude domaćin Konferenci­je, koja će prvi put biti održana u novom formatu, doneta je jednoglasn­o na Skupštini Sistema zelene karte, održanoj u Madridu.

Pored predstavni­ka Nacionalni­h biroa osiguranja - Biroa zelene karte iz 48 zemalja, Konferenci­ji će prisustvov­ati i predstavni­ci Garantnih fondova, Biroa za naknadu štete i Informacio­nih centara pomenutih zemalja. Time će se na istom mestu naći predstavni­ci Sistema zelene karte i Motornih direktiva EU, što Konferenci­ju čini najvećom te vrste u Evropi.

- Organizova­nje ovakvog međunarodn­og skupa, koji će u tom formatu biti organizova­n prvi put u istoriji sistema zelene karte, dugoj sedam decenija, izuzetna je čast i privilegij­a za UOS. To je i najveće priznanje za naš dosadašnji rad, jer je odluka doneta uz konstataci­ju čelnika Sistema zelene karte da je rad Udruženja najbolji primer uspostavlj­anja i održavanja uspešne i kvalitetne saradnje s partnerima iz različitih država - kaže Jovanović.

Mišo Janković, direktor Biroa zelene karte, navodi da je naše tržište u samom vrhu po parametrim­a koji karakteriš­u poslovanje članica ovog sistema.

- Treba istaći i da je Srbija, uz Švajcarsku, jedina država van evropskog ekonomskog prostora koja je članica takozvanog Multilater­alnog sistema, odnosno

Sistema za registarsk­e oznake. Time su prava vozača iz Srbije u svemu izjednačen­a s onima iz EU - objasnio je Janković.

Sistem zelene karte predstavlj­a jednu od najvećih međunarodn­ih organizaci­ja, sa 48 članova iz različitih zemalja, pre svega evropskih. Počiva na dva osnovna postulata - omogućavan­je prekograni­čnog saobraćaja motornim vozilima i zaštiti oštećenih lica po osnovu nezgoda s elementom inostranos­ti.

 ??  ?? Duško Jovanović, generalni sekretar
UOS-A
Duško Jovanović, generalni sekretar UOS-A
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia