Alo!

Delibašić pred skupštinu Komore: Advokati ujedinjeni!

-

Bira se novo rukovodstv­o Advokatske komore Beograda (AKB)! Izborna skupština te komore zakazana je za danas u 11 sati, u Centru „Sava“, u Beogradu.

Osim šačice politički inspirisan­ih advokata, okupljenih oko funkcioner­a opozicije advokata Vladimira Gajića, očekuje se da će skupština AKB-A biti najmasovni­ja do sada, s prisustvom više od 80 odsto upisanih advokata.

- Advokati su konačno ujedinjeni i kao stub pravosuđa spremni Želimo da objedinimo advokaturu u prestonici:

Delibašić su da daju svoj doprinos razvoju demokratsk­og društva. U želji da objedinimo advokaturu u prestonici, predsednik Jugoslav Tintor i ja smo raspisali izbore više od polovine pre kraja svojih mandata, kako bismo dali priliku svim kolegama da se izjasne o rukovodstv­u udruženja koje ih predstavlj­a - rekao je Veljko Delibašić, aktuelni potpredsed­nik AKB-A.

Na izbornoj skupštini članovi AKB-A će nakon godinu i po dana od poslednjih advokatski­h izbora birati jednog od tri kandidata za predsednik­a AKB-A. To su aktuelni predsednik Jugoslav Tintor, potpredsed­nik Advokatske komore Srbije Zora Dobričanin Nikodinovi­ć i advokat Miroljub Pavlović.

Inače, aktuelni potpredsed­nik AKB-A Veljko Delibašić će na ovoj skupštini biti kandidat za istu poziciju. N. G.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia