Alo!

Vođe navijača ne znaju ko je ranjeni klinac!

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Ko je uopšte taj klinac? Bili smo šokirani kada smo videli Srbe sa razbijenim glavama među Hrvatima na derbiju! Pitali smo se ko su ti ljudi sa njima. Jedan od njih je bio i Milan Lujanski (21), koji je bio potpuno nepoznat i ne znamo šta je radio sa njima!

Ovo je za naš list ispričao izvor blizak vođama navijačkih grupa Partizana (ime poznato redakciji) povodom ranjavanja navijača Milana Lujanskog u Novom Beogradu, a koji se pre samo deset meseci našao na fotografij­ama sa splitskim huliganom Antom Firićem nakon haosa na 156. derbiju. U ponedeljak uveče, 22. oktobra, u Nehruovoj ulici, u Bloku 62, nepoznati maskirani napadač prišao je Lujanskom i bez ijedne reči mu pucao u noge, a zatim pobegao.

- Lujanskog niko od vođa vodećih grupa ne poznaje. Ko je uopšte taj klinac? Kada se prošle godine dogodio sukob na stadionu Partizana, među Hrvatima je bilo i nekoliko Srba. Niko tada nije znao ko su oni! Lujanski je očigledno tek godinu-dve na tribinama i ne pripada nijednoj većoj grupi. Koliko znam, pre haosa na tribinama je bio na poziciji onih „neutralnih“, koji se nisu mnogo mešali, a kako se našao u samom sukobu sa razbijenom glavom, nije poznato. Ne učestvuje u kriminalni­m radnjama, niti trguje drogom, pa da je zato upucan, već je očigledno reč o nekoj vrsti osvete zbog te paklene noći u Humskoj, kada se našao sa Hrvatima u tuči između zaraćenih struja među navijačima - navodi naš sagovornik.

Kako smo ranije saznali, Lujanski pripada navijačkoj grupi „vandal bojs“, a spekuliše se da je navodno bio u ekipi sa Firićem i da ih je angažovao isti čovek da izazovu nerede. Ceo taj poduhvat je prošao neslavno i sumnja se da je Lujanski navodno uzeo novac unapred za nešto što nije obavio.

- Najverovat­nije je pucanje na njega opomena za neobavljen posao, a spekuliše se da je naleteo na čoveka iz suparničke ekipe, koji je bio na drugoj strani u vreme haosa na stadionu. Definitivn­o, nikakva droga ne igra igru kad je reč o Lujanskom - navodi izvor.

Jedan od vođa navijača je za naš list rekao da je žalosno što se navijači Partizana tako ophode jedni prema drugima.

- Niko ne zna ko je taj klinac! Ako napad na njega ima veze sa sukobom na stadionu od prošle godine, žalosno je ako se ubijaju između sebe - poručio je kratko naš sagovornik.

Podsetimo, ranjenog navijača je pronašao prolaznik, koji mu je podvezao butinu i odneo ga do klupe, gde su sačekali Hitnu pomoć i policiju. Policija je tokom uviđaja u džepu Lujanskog pronašla veću količinu novca, ali on nije želeo da objasni odakle mu. Pucnjava se dogodila dok je čekao nekoga na platou između zgrada.

- Ranjeni Lujanski ne želi da kaže s kim je trebalo da se nađe i zašto je kod sebe imao novac - saznaje

„Alo!“.

Lujanski je izašao iz bolnice i oporavlja se, ali on i njegova porodica su prestravlj­eni posle svega, rekao je naš izvor.

sagovornik

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia