Alo!

Zvezda sigurna pred Liverpul!

Izabranici Milojevića su do 14. pobede u šampionatu došli pogocima Andrejević­a (autogol) i Bena

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Crvena zvezda je pred dolazak Liverpula upisala nova tri boda. Za razliku od nekih prethodnih prvenstven­ih mečeva nije blistala, ali je igrala koliko joj treba. Ceh je platio Proleter u Novom Sadu - 2:0 (1:0).

Trener šampiona Vladan Milojević je na teren poslao skoro najjači sastav, izostao je samo golman Borjan. Ovaj tim bi mogao da počne protiv „redsa“u utorak od 18.55 u 4. kolu Lige šampiona, ali dotle ima dovoljno vremena za promene.

Sve u svemu, crveno-beli su rano poveli autogolom Andrejević­a. Ebesilio je odlično primio loptu na desnoj strani, centrirao, a Andrejević je nespretno matirao sopstvenog golmana - 0:1. Ironija je da je na poluvremen­u Zvezda vodila, a da nije uputila nijedan šut u okvir gola domaćina. Udela ima verovatno i veoma loš teren na „Karađorđu“.

Prvi deo meča je protekao bez uzbuđenja, domaćin je samo jednom ozbiljno pokušao da ugrozi gol Popovića, ali je Čolović iz slobodnog udarca šutirao preko živog zida.

Tačku na pobedu Beograđana stavio je Ben golom u 56. minutu. Akcija je bila školska, rezervista Čaušić je našao Marina, ovaj je dodao Stojkoviću, koji je loptu odložio Benu i to je otklonilo svaku dilemu u vezi sa pobednikom.

Crveno-beli su se malo opustili, svesni da je sve gotovo, dok je Proleter sporadično napadao, čak mu je i poništen gol, Vujaklija je bio u ofsajdu u 79. minutu i ometao je Popovića nakon šuta Čovića.

Proleter je tako prekinuo niz od pet pobeda, a Zvezda čeka utakmicu godine protiv Liverpula.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia