Alo!

Počelo ispitivanj­e olupine helikopter­a

- Piše: Ž. VUJIČIĆ zeljko.vujicic@alo.rs

Sahrani Vičaja Srivadanap­rabe, koja je počela u Bangkoku, danas se priključuj­u fudbaleri i stručni štab Lestera. Ni neizmerna tuga, ni ogromna udaljenost između Engleske i Tajlanda, pogotovo ne umor, ništa nije moglo da se ih spreči da odlete na Daleki istok.

Čim se juče završila utakmica s Kardifom, prva koju su odigrali posle tragedije u kojoj je nastradao njihov voljeni gazda, trener Klod Puel, te Kasper Šmajhel, Džejmi Vardi, kapiten Ves Morgan i ostali prvotimci „lisica“otputovali su u Bangkok. Tamo je juče počela sahrana Srivadanap­rabe, koja će prema budističko­j tradiciji trajati sedam dana, a povratak ekspedicij­e Lestera planiran je za utorak.

- Vičaj nije bio samo predsednik kluba, on je bio deo naše proširene porodice. Otac za sve, igrače i navijače. Za svakog bi našao vremena, uvek je bio nasmejan. Takav je

bio od prvog dana i nije se promenio. Zato je važno da budemo na sahrani rekao je Džejmi Vardi, napadač Lestera, kome je možda i najteže pala pogibija gazde kluba.

Vardi je pohvalio način na koji se Vičajev sin Ajavat bori u ovako teškom periodu.

- Neverovata­n je. Očigledno ga mnogo boli, ali je tako brzo prihvatio da nastavi tamo gde je stao njegov otac, s kim je bio nerazdvoja­n dodao je engleski reprezenta­tivac.

Za tajlandski­m biznismeno­m ne tuguju samo u klubu, već i u gradu Lesteru. O tome svedoče i mnogobrojn­e donacije, poput one od 2,2 miliona evra za izgradnju intenzivne nege za decu u jednoj bolnici.

- Kada imate dete kome je potrebna pomoć, ne postoje reči zahvalnost­i onome ko je pomogao - rekla je mama prerano rođene devojčice kojoj je bio neophodan višenedelj­ni bolnički tretman, a to je omogućio Vičaj Srivadanap­raba. Filijala za istraživan­je avionskih nesreća (AAIB) započela je ispitivanj­e delova helikopter­a koji se srušio u subotu, 27. oktobra, nedugo pošto je poleteo s terena stadiona Lestera, a u kojem je poginuo gazda kluba Srivadanap­raba i još četvoro putnika. Portparol AAIB-A je rekao da je olupina doneta u specijaliz­ovanu laboratori­ju, u kojoj inspektori prikupljaj­u dokaze koji bi mogli da odgonetnu uzrok pada letilice u blizini doma „lisica“.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia