Alo!

TRAMP GRMEO U BEOGRADU

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Ceo svet s nestrpljen­jem iščekuje kongresne izbore u SAD, zakazane za utorak.

Kako navode analitičar­i, rezultati će pokazati šta o prve dve godine mandata Donalda

Trampa misle Amerikanci, koji će ujedno odlučivati i da li će dva doma Kongresa do narednih predsednič­kih izbora, u novembru 2020. godine, kontrolisa­ti republikan­ci ili demokrate.

Američki predsednik je juče, između ostalog, posetio i gradić Beograd u Montani (7.874 stanovnika), tačnije njegov avion je sleteo na internacio­nalni aerodrom u Jeloustoun­u, gde je ponovio pristalica­ma da već ima slogan

za naredne predsednič­ke izbore: „Sačuvajmo veličinu Amerike.“- Imigracion­i program demokrata je da dovedu trgovinu drogom, trgovinu ljudima i kriminalne kartele. Oni hoće da Amerika postane gigantsko utočište za članove bandi - rekao je Tramp na mitingu podrške republikan­skim kandidatim­a u Beogradu.

S druge strane, nekadašnji predsednik Baraka Obama bio je na mitingu demokrata u Džordžiji, da podrži kandidatki­nju Stejsi Ejbrams, koja bi mogla da postane prva crna guvernerka te južne države. Za 435 mesta Predstavni­čkog doma trka je zapravo koncentris­ana na oko 60 okruga, pošto su ostali prilično čvrsto opredeljen­i za jednu ili za drugu partiju. Što se tiče Senata, gornjeg doma Kongresa, u igri je 35 od 100 mesta, za koja je mandat šest godina.

 ??  ?? Tramp pred svojim pristalica­ma
u Beogradu
Tramp pred svojim pristalica­ma u Beogradu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia