Alo!

NOVAK LOMI REKETE, PA ŠTA!

-

Novak Đoković se vratio na prvo mesto ATP liste. Srpski teniser ponovo caruje teniskim terenima širom sveta, a čini se, utisak je i Radmila Armenulića, da je Nole osim preporoda na sportskom planu doživeo i pravo emocionaln­o buđenje. Nekadašnji selektor Dejvis kup reprezenta­cije Jugoslavij­e, u razgovoru za „Alo!“, istakao je da ga raduje što opet gleda onog starog Đokovića. - To je prava stvar. Jeste dobio opomenu na meču protiv Federera, ali mislim da u današnje vreme nije strašno polomiti reket. Šta se sve dešava na fudbalskim terenima to je bezazleno. Da sam ja teniski sudija, ne bih davao opomene igračima zbog toga. Da je bacio reket u publiku ili da je nekoga gađao to bi bilo loše. Lomljenju ne treba pridavati veliki značaj. Poznato je da Novak itekako poštuje fer-plej. Nikada nikome nije ukrao poen, uvek čestita protivniku, ma, pravi sportista. Stvorio je kult ličnosti kakav niko do sada na ovim prostorima nije. Napravio je podvige slične onim Milanković­evim, Teslinim, Pupinovim - poručuje Armenulić za naš list.

Međutim, strani mediji su posle polufinaln­og meča sa Federerom optužili Novaka za ružno ponašanje i tihi rat sa publikom u Parizu.

- Postoje oni dobri, ali i oni zlonamerni mediji. To se posebno odnosi na Engleze. Endi Mari već dugo ne igra tenis na visokom nivou, pa su ljubomorni na Noleta. Mislim da se Đoković više i ne obazire na to, navikao je, okrenuo se pozitivnim stvarima. Verovatno u sebi ponavlja onu staru srpsku poslovicu: „Psi laju, a karavani prolaze“- kaže poznati teniski stručnjak i nastavlja:

- Ono što očekujem od Novaka jeste da sledeće sezone prestigne Nadala po broju gren slem titulu, a već 2020. godine i Federera. Nažalost, kada njih trojica odu u penziju, mišljenja sam da će tenis biti oštećen. Dugo ćemo čekati da se pojave takvi asovi. Bar 20-30 godina, jer ovi današnji mladi igrači, kao što su Zverev i Tim, ne mogu da im pariraju - zaključio je Radmilo Armenulić.

 ??  ??
 ??  ?? Nikad niko kao Novak: Radmilo Armenulić
Nikad niko kao Novak: Radmilo Armenulić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia