Alo!

Zapad ne voli mog sina, ALI MORA DA GA CENI!

- Piše: EKIPA ALO! sport@alo.rs

Sam protiv svih! Novak Đoković je tokom svoje karijere navikao na negativnu kampanju, na podmetanje nogu od protivnika, ali često i od publike, teniskih moćnika, pa čak i od pojedinih domaćih medija...

Čim se naš as vratio na mesto broj 1, udari sa strane su postali sve jači, a čak i njegov otac Srđan Đoković govori o tome kako ga „zapadni svet“ne voli.

- On je deo srpskog naroda, a mi smo poznate inadžije. I tamo kad navijaju protiv njega, on hoće da pokaže ko je pravi i ko je satkan od čelika. Kao i na meču sa Rodžerom Federerom u polufinalu mastersa u Parizu. Taj zapadni svet ga ne voli, cene ga i poštuju, ali ga ne vole. Moraće da se pomire sa tim da je najbolji na svetu i da će biti najbolji u istoriji tenisa. Zašto igra najbolje u Kini? Pa, eto, zato što tamo oseća ljubav - rekao je Đoković gostujući na jutarnjem programu Televizije „Prva“.

Istakao je da u inostranst­vu imaju pogrešnu sliku našeg naroda.

- Bespredmet­no je više pričati o tome zbog čega smo svojevreme­no odbili, recimo, britansko državljans­tvo. I nijednog sekunda nismo zažalili. Mi smo Srbi, odlučili smo da živimo među svojim narodom. Mi nismo genocidni, nismo ubice, ni koljači... Nismo genocidni, ubice i koljači, kako nas predstavlj­aju, normalna smo zemlja sa normalnim narodom. Novak je uvek isticao odakle potiče, sada više to ne radi jer nema potrebe. Sada svi znaju da je Novak jednako Srbija, i obrnuto. Srbiju više ne mešaju sa Sibirom ili Sirijom - naglasio je Srđan Đoković.

Otac našeg tenisera je ponosan na činjenicu da je Novak od danas i zvanično ponovo broj 1.

- U životu je uvek teže vratiti se na vrh nego ga osvojiti. Njemu su trebala četiri meseca da to ostvari. Pokazao je da sve od njega zavisi, da se drugi ništa ne pitaju i tako će biti dok je odlučan da bude najbolji na svetu. Dok sve te rekorde ne poobara, neće prestati da se bavi tenisom.

Svi znaju da je Novak jednako Srbija, i obrnuto „Moraće da se pomire sa tim da je najbolji na svetu i da će biti najbolji u istoriji tenisa“

 ??  ?? Ponovo na teniskom tronu: Novak Đoković Ponosan na svoju porodicu i poreklo:
Srđan Đoković
Ponovo na teniskom tronu: Novak Đoković Ponosan na svoju porodicu i poreklo: Srđan Đoković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia