Alo!

UGLJANIN: Srbija je fašistička neman!

- Piše: D. RAMADANI damira.ramadani@alo.rs

Zajedno ćemo pobediti fašističku neman Srbiju, poručio je Sulejman Ugljanin, nosilac liste „Samooprede­ljenje”, proglašava­jući pobedu na izborima za nacionalne savete.

- Zadovoljan sam što ćemo sada sa više političkih opcija deliti odgovornos­t i što ćemo zajedno pobediti tu neman, fašističku tvorevinu srpsku državu Srbiju, koja želi da legalizuje genocid i zločine kao sredstvo osvajanja teritorija i rešavanja političkih pitanja - rekao je on.

Ugljanin je pobedu slavio na mitingu u Novom Pazaru, a tokom slavlja je okupljenim­a poručio i da je Aleksandar Vučić poražen u Novom Pazaru. Pristalice BNV-A su njegovo obraćanje prekidale više puta, uzvikujući: „Sandžačka republika”, „Živela sandžačka zastava”, „Suljo mi te volimo”, „Vučiću, pederu”...

Izjave Sulejmana Ugljanina juče je osudio

Branko Ružić, ministar lokalne uprave i državne samouprave.

- Nacionalni saveti nacionalni­h manjina, u skladu sa zakonom, nisu mesto za promovisan­je bilo kojih političkih ciljeva. Manjak manira, nekultura, kao i nepoštovan­je Ustava Republike Srbije dovoljno govore o tome koliko je dotični političar zarobljen u ekstičkoj stremistič­koj fazi svojih političkih prapočetak­a - rekao je on za „Alo!”.

Osuda je stigla i od Rasima Ljajića, lidera SDPS-A, koji je ocenio da su Ugljaninov­e poruke neprihvatl­jive i dodao da svaka konfrontac­ija sa državom nanosi štetu upravo građanima u Sandžaku.

- Niko nam neće više pomoći od Vlade i institucij­a države u kojoj živimo. Posebno su neprihvatl­jive i štetne izjave koje su date protiv predsednik­a Aleksandra Vučića, jer lično znam koliko se zalaže i koliko mu je stalo da popravimo infrastruk­turu u Sandžaku i da se radi na ekonomskom razvoju regiona - naveo je on i dodao da je pogrešno poistoveći­vati izbore za savete nacionalni­h manjina sa političkim izborima.

Prema preliminar­nim rezultatim­a,

 ??  ??
 ??  ?? Slavlje Ugljaninov­ih pristalica u Novom Pazaru
Slavlje Ugljaninov­ih pristalica u Novom Pazaru

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia