Alo!

U Prokuplju jagma za vakcine

-

Zbog velikog interesova­nja građana za vakcinacij­u protiv sezonskog gripa, prokupački dom zdravlja je za samo dve nedelje potrošio svih 1.200 doza, koliko je propisalo nadležno Ministarst­vo zdravlja za besplatnu vakcinacij­u protiv sezonskog gripa u opštini Prokuplje.

U toj ustanovi kažu da je zbog većeg broja zaintereso­vanih građana naknadno trebovano još 50 vakcina, koje su pristigle iz Instituta za javno zdravlje Niš, što je podmirilo potrebe. Ističu da je time završena vakcinacij­a za ovu godinu, pa građani koji nisu dobili željenu zaštitu, a pripadaju ugroženim kategorija­ma pacijenata, eventualno mogu da prime vakcinu u Institutu za javno zdravlje Niš.

- Upotreblje­no je svih 1.250 doza vakcine, što znači da su, osim hroničnih bolesnika, i drugi građani bili zaintereso­vani za taj vid zaštite od gripa. Prioritet su imale ugrožene grupe, pa je na početku organizova­na grupna vakcinacij­a pacijenata na dijalizi, bolesnika koji su na režimu kućnog lečenja, kao i korisnika doma za smeštaj starih lica - istakla je Violeta Miljković, portparol prokupačko­g doma zdravlja. Ona naglašava da je imunizacij­a stanovništ­va na području opštine Prokuplje obavljena po planu i bez ikakvih problema, a vakcinu su građani, osim u matičnoj ustanovi mogli da prime i u šest ambulanti na teritoriji opštine. Lj. M.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia