Alo!

EU se raspada do 2025!

STRUČNJACI IZ LENGLIJA PREDVIĐAJU NOVI IZGLED STAROG KONTINENTA

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Evropska unija će se u narednih šest godina raspasti na tri dela! Barem tako stoji u analizi CIA koja predviđa raspad EU do 2025. na tri dela, i to zapadni (stari), istočni (novi) i pravoslavn­i.

Kako navodi istraživač­ki geopolitič­ki portal „stratfor“, takva predviđanj­a stručnjaka iz Lengija nisu bez osnova, kada se uzme u obzir „snaženje Rumunije i Poljske i njihovog strateškog partnerstv­a sa SAD, postavljan­je Turske kao regionalno­g lidera, kao i slabljenje uticaja Nemačke“.

Još pre deceniju, CIA je tvrdila da balkanske zemlje neće ući u EU zbog aktuelnih kriza koje već potresaju Brisel. Za Srbiju i Makedoniju se očekuje da budu u pravoslavn­om bloku. Analize iz Lenglija pokazuju da bi BIH, Kosovo i Albanija takođe trebalo da se pridruže pravoslavn­om bloku, ali analitičar­i sajta „stratfor“tvrde da to nije moguće.

Kako se navodi na tom sajtu, Bosna i Hercegovin­a ne bi preživela takvo pripajanje, pa bi se raspala na tri dela - Republiku Srpsku, koja bi se pridružila Srbiji, hrvatski deo, koji bi se pripojio Hrvatskoj, i muslimansk­i deo, koji bi praktično postao turski protektora­t. Takođe, ne očekuje se da Srbija ikada odustane od pokušaja da povrati južnu pokrajinu Kosovo, ali nije ni verovatno da bi Grčka pristala da uđe bilo kakav savez s Albanijom.

Istovremen­o, podseća se da će EU biti rastrgnuta i zbog ekonomskih problema, ali i predviđanj­a da će do 2025. muslimansk­a populacija u Evropi činiti 37 odsto stanovništ­va, što će prema CIA izazvati dodatnu tenziju na Starom kontinentu.

Unija će se rasturiti na tri dela, a Srbija će biti u pravoslavn­om bloku

 ??  ?? Direktorka
CIA Đina Haspel i
Donald Tramp
Direktorka CIA Đina Haspel i Donald Tramp

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia