Alo!

Ponosan sam zbog povratka na vrh!

- Bojan Vlajić, specijalni izveštač

Poslednji turnir u sezoni, masters u Parizu, doneo nam je nekoliko promena. Novak Đoković se vratio na čelo ATP liste, na kojem je poslednji put bio još 2016. godine, dobili smo novog šampiona Pariza i dobili smo poslednje putnike na završni turnir u Londonu.

Novak se vratio, i to na prilično neverovata­n način. Posle 22. pozicije, koju je zauzimao u junu ove godine, Nole je na impresivan način dojurio na prvo mesto. Nije došlo do duela sa Nadalom u Parizu koji smo svi čekali, ali smo uživali u još jednom teniskom klasiku između Đokovića i Federera, posle kojeg je naš as povećao prednost u odnosu na Švajcarca po broju pobeda - 25:22.

- Kad pogledam šta se sve dešavalo ove godine, moram priznati da je ovo fenomenaln­o dostignuće - rekao je Novak posle finala u Parizu, koje je izgubio od Karena Hačanova, mladog Rusa koji je svojim igrama pokazao da niko ne sme da ga shvati olako na bilo kom turniru i bilo kojoj podlozi. Iako je bilo vidljivo da je prehlada sprečila Novaka da pruži sve od sebe i protiv Federera, pa i protiv Hačanova, on to ni u jednom trenutku nije želeo da potencira.

- Da, imam grip već nekoliko dana, ali ne želim o tome da pričam i tako umanjim Karenovu pobedu. Dečko je zaslužio titulu i ja mu na tome čestitam. On je mlad teniser, ali je već formiran, sa strahovito jakim forhendom i vrlo preciznim servisom. Zaista može da vas povredi, to je veoma jako oružje kojim vas napada - rekao je Novak ne tražeći alibi za poraz u finalu.

Novakov niz od 22 pobede je završen, ali je startovala nova vladavina.

Đoković je u ponedeljak započeo svoju 224. nedelju na čelu ATP karavana, a

ispred njega su još

Konors (268), Lendl (270), Sampras (286) i Federer (310).

Sledeći događaj koji željno iščekujemo je završni turnir u Londonu i priželjkuj­emo da Novak potvrdi dominaciju i završi godinu na prvom mestu. Za put u London se spremaju Đoković, Nadal, Federer, Zverev, Anderson, Čilić, Tim i Nišikori. Nema Del Potra, koji je završio sezonu zbog povrede, a učešću se nada i Izner, ukoliko Nadal ne bude spreman i otkaže zbog

povrede.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia