Alo!

SRPSKI AS OBJASNIO ENGLEZIMA ZAŠTO NIJE NOSIO CVET MAKA Matić: Moju zemlju ste bombardova­li!

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

„Za mene je to podsećanje na vreme kad sam bio uplašeni dvanaestog­odišnjak, kad je moja zemlja bila razarana“

„Da, ranije sam nosio cvet maka, ali sada sam osetio da je ispravna odluka da to više ne radim. Jer to me seća na vreme kad ste bombardova­li moje selo, kad ste bombama razarali moju zemlju!“

Ovim rečima je Nemanja Matić objasnio Englezima zašto je u nedelju odbio da na dresu nosi cvet maka (popularni „popi“) u znak obeležavan­ja stradanja britanskih vojnika u Prvom svetskom ratu i ostalim potonjim ratovima. Kao jedini u timu Mančester junajteda i jedini, uz Irca Meklina, na celom Ostrvu.

Matić je zbog toga izazvao lavinu negativnih komentara i uvreda, na koje je odgovorio da je to učinio zato što je Velika Britanija učestvoval­a u NATO

agresiji na Srbiju 1999. godine.

- U potpunosti razumem ljude koji nose „popije“i poštujem pravo svakog da to radi. Imam puno razumevanj­e za one koji su izgubili najmilije u konfliktu. Ipak, za mene je to podsećanje na napad koji sam doživeo kao dete, bio sam uplašeni dvanaestog­odišnjak iz Vrela kada je moja zemlja bila razarana zbog bombi 1999. godine - istakao je Matić.

Srpski

reprezenta­tivac

je

podsetio da je ranije nosio cvet maka, ali da je sada osetio da je prava odluka da ga više ne nosi.

- Ne želim da omalovažav­am značaj „popija“kao simbola ponosa Britanije ili da uvredim bilo koga, ali svi smo mi proizvod sopstvenog vaspitanja i ličnih izbora. Nadam se da će svi razumeti moje razloge i sada mogu da se koncentriš­em kako da pomognem timu u narednim utakmicama - poručio je Matić.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia