Alo!

UPOZNAĆEE LIVERPUL PAKAO „MAARAKANE”!

- Piše: V. Zogović vladimir.zogovic@alo.rs

Beograd i Srbija su na nogama, euforija dostiže vrhunac, čeka se - spektakl! Crvena zvezda večeras (18.55, Arena 1) u četvrtom kolu grupne faze Lige šampiona dočekuje slavni Liverpul.

Izabranici Vladana Milojevića nisu se naigrali lopte u prethodne dve runde, protiv „redsa” na „Enfildu” (0:4) i prethodno u domu

Pari Sen Žermena, u

Parizu (1:6), ali trener crveno-belih veruje da je slabim partijama u najjačem takmičenju došao kraj. Uzda se, ne krije, u fanatičnu podršku s tribina. Kao na premijeri, kad je njegov tim odoleo Napoliju (0:0) na najvećem srpskom stadionu.

- Svi znaju šta znači igrati na „Marakani”. Niko se na našem stadionu ne oseća prijatno kada gostuje. Verujem da će za fudbalere Liverpula biti fascinantn­o kada vide atmosferu. Bili smo na „Enfildu” pre dve nedelje, ali to je daleko od navijanja naših navijača - poručuje Milojević.

Strateg Zvezdinog povratka na glavni evropski kolosek posle skoro tri decenije, i pored toga što engleski velikan trenutno igra možda i najlepši fudbal na kontinentu, nada se pozitivnom ishodu večeras.

- Ovo je veliki događaj za Crvenu zvezdu, Beograd, Srbiju i region, jer gostuje jedna od najvećih svetskih ekipa. Pravi spektakl. Liverpul je favorit, znamo da smo u teškoj grupi, ali smo se spremili. Videćemo za koliko će to biti dovoljno. Uglavnom, daćemo sve od sebe da

ostvarimo pozitivan rezultat. Smatram da možemo mnogo bolje nego na prethodne dve utakmice - ističe Milojević.

Zvezda je pre dve nedelje ubedljivo poražena na čuvenom „Enfildu” (0:4). Prvih 20 minuta, možda i duže, prvak Srbije je dobro stajao na terenu. A onda je u nastavku totalno pao.

- U odnosu na meč u Liverpulu, moramo da poradimo na koncentrac­iji. Da budemo fokusirani svih 90 minuta. Ipak, pričamo o Liverpulu, ekipi selektovan­oj za osvajanje Lige šampiona. Ima sjajne individual­ce, koji koriste svaku šansu.

Milojević kaže da ima dilemu oko startne postave.

- Kojih 11 fudbalera će početi utakmicu, odlučićemo stručni štab i ja. Možda to ne bude 11 najboljih u ovom trenutku, već oni za koje smatramo da mogu da

izvrše postavljen­e zadatke - zaključuje trener crveno-belih.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia