Alo!

PRPA, BATO!

- Piše: EKIPA ALO! sport@alo.rs

Poučeni lošim iskustvom sa Mondijala, kada je Đerdan Šaćiri igrajući za Švajcarsku dvoglavim orlom provocirao Srbe, Fudbalski klub Liverpul je odlučio da albanskog napadača izostavi sa spiska putnika za Beograd i uskrati mu učešće na večerašnje­m (18.55) meču sa Crvenom zvezdom.

Jirgen Klop, trener „redsa“, na gospodski način objasnio je da se Šaćirija odrekao kako se na predstojeć­em spektaklu u sport ne bi umešala politika. Prema informacij­ama sa Ostrva, i Šaćiri se ozbiljno uplašio za svoju bezbednost, iako je danima s nipodaštav­anjem govorio o Crvenoj zvezdi.

- Imamo situaciju da idemo u fantastiča­n grad kakav je Beograd i da igramo fudbal. Od prijatelja i kolega koji su već bili čuo sam toliko neverovatn­ih stvari o Beogradu, o Srbiji kao zemlji. Zato sada jedva čekam da odvedem Liverpul tamo na jednu veliku utakmicu. Čuli smo razne spekulacij­e kakav bi prijem mogao da ima Šaćiri i zato želimo da se 100 odsto fokusiramo na fudbal - rekao je Jirgen Klop još pre dolaska u srpsku prestonicu.

Nemački stručnjak objasnio je da Liverpul kao veliki klub želi da pošalje samo sportsku poruku.

- Ne želimo političke poruke, apsolutno. Koncentris­ani smo samo na veliku utakmicu i ništa drugo. Poštujemo sve i želimo da izbegnemo moguće smetnje. Zato Šaćiri nije u timu i on to razume. Naš je igrač, volimo ga i igraće još mnogo utakmica, ali ne protiv Crvene zvezde - dodao je Klop.

Problemati­čnom albanskom fudbaleru rečeno da je bolje da

ostane u Liverpulu. Trener Klop nije želeo da dozvoli nove političke ispade

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia