Alo!

Beskućnik upalio smeće da se ugreje, pa se ugušio

-

Beskućnik, star oko 55 godina, ugušio se u požaru, u noći između ponedeljka i utorka, kada je u podrumu zgrade u ulici Kralja Milana 13 u Beogradu zapalio smeće da bi se ugrejao! Stanari su juče, oko pet ujutro, osetili dim i odmah pozvali vatrogasce, koji su na betonu pronašli telo muškarca. Kako saznajemo, reč je o beskućniku, koji je u protekla tri meseca živeo u podrumu!

Mladić sa trećeg sprata ove zgrade kaže da se naizgled rutinsko gašenje požara pretvorilo u jezu.

- Vatrogasci su posle gašenja primetili telo muškarca prekriveno raznim starudijam­a. Obaveštena je policija, koja je uradila uviđaj, a telo je odneto na obdukciju. Reč je o čoveku koji je provaljiva­o u podrum da bi tamo prespavao - ispričao nam je ovaj mladić.

Ostali stanari kažu da se beskućnik uselio u podrum pre tri meseca.

- Uporno je dolazio u podrum da bi tamo prespavao. Provaljiva­o je ulazna vrata i sa sobom vukao gomilu smeća i alkohol. Terali smo ga i stavljali reze, ali nije vredelo. U poslednje vreme primećival­i smo da baca drvca šibice po haustoru i bojali smo se da će napraviti neku glupost. Upalio je to svoje smeće, u kojem je bilo dosta plastike, da bi se ugrejao i to ga je koštalo života - rekla nam je stanarka zgrade.

U ponedeljak uveče su se dogodila još dva požara u Rakovici i Crvenki, u kojima, srećom, nije bilo žrtava. U Crvenki se jedna žena nagutala dima, kada je vatra buknula u njenoj porodičnoj kući, ali je odbila da ide u bolnicu. E. S.

 ??  ??
 ??  ?? Podrum u kojem je
nastradao čovek
Podrum u kojem je nastradao čovek

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia