Alo!

Vukotić daje 150.000 € za slobodu! Smešio se Dejani i ocu

- Piše. D. ĆURUVIJA danica.curuvija@alo.rs Određene osobe u pritvoru su pod pritiskom da prihvate status svedoka saradnika Borivoje Borović

Jovan Jovica Vukotić (38) iz Kotora, za koga se u javnosti spekuliše da je vođa škaljarsko­g klana, nudi jemstvo od 150.000 evra kako bi se branio sa slobode, saznaje „Alo!”. Vukotić, koji odgovara za falsifikov­anje pasoša, izjavio je juče da je spreman da bude u kućnom pritvoru. Zora Dobričanin Nikodinovi­ć, njegov advokat, zatražila je juče u Drugom osnovnom sudu u Beogradu da se Vukotiću ukine pritvor i zameni blažom merom. Kao jednu od mera predložila je jemstvo, a kao drugu zabranu napuštanja boravka. Ona je istakla da je Vukotić prijavljen u Crnoj Gori, a boravi u Srbiji, kao i da nema opasnosti da će pobeći, jer je sudu dostavio obe adrese. - Garantujem da će biti tako kako moja advokatica kaže. Dajem obećanje da ću se odazivati svakom pozivu suda, da ću na sve pretrese dolaziti sam ili u pratnji familije - obećao je Vukotić sudskom veću.

supruga Jovice Manekenka Dejana Živković (26), nevenčana

publike podrži svoju jaču polovinu, Vukotića, i juče je došla u sud da iz

otac optuženog. Jovica je a pretresu je prisustvov­ao i Vesko Vukotić,

u tamnijem odelu. Bio je smiren, u sudnicu došao elegantno obučen,

zgrade suda bile su jake mere a Dejani i ocu se osmehivao. Ispred

nekoliko zatvorskih stražara. obezbeđenj­a, a ulaz u sudnicu je čuvalo

udaljili sve iz hodnika kako bi ga Dok je izlazio iz sudnice, stražari su

u Centralni zatvor. U sud je sproveli u deo za pritvor, odakle je vraćen

uz jake mere obezbeđenj­a. doveden desetak minuta pre suđenja, Advokat Borivoje Borović, jedan od Vukotićevi­h branilaca, izjavio je da njegovom branjeniku nastoje da napakuju teža krivična dela.

- Imam saznanja da se na određene osobe u pritvoru vrši pritisak i da im se nudi status svedoka saradnika - rekao je Borović.

On je sudu priložio zapisnike Vukotićevo­g saslušanja iz procesa koji je protiv njega vođen u Turskoj. Kako nezvanično saznajemo, reč je o policijsko­m zapisniku.

- Predlažem sudu da razmisli o pribavljan­ju te dokumentac­ije za jedno banalno krivično delo, za koje se u praksi izriče uslovna osuda. Prema našem zakonu, ukoliko je naš sud pokrenuo postupak u Srbiji, za isto delo ne može da se tereti i u Turskoj naveo je Borović.

Advokat Zoran Jakovljevi­ć je naglasio da se ne sme zanemariti činjenica da Vukotić na teritoriji Srbiji nije izvršio nijedno krivično delo. Zora Dobričanin Nikodinovi­ć je ukazala

da je Vukotić jedini pritvoreni­k koji je u pritvoru zbog falsifikov­anja isprave.

Tužilac Predrag Milovanovi­ć se saglasio da se preko Ministarst­va pravde dostave spisi iz Turske o hapšenju Vukotića, ali se usprotivio da se on brani sa slobode. Sud je tužiocu dao rok od tri dana da se izjasni o predlogu odbrane

za ukida.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia