Alo!

KRAGUJEVČA­NI DUG ZA PARKIRANJE PLAĆAJU NA RATE

-

Kragujevča­ni, koji nisu blagovreme­no plaćali parking, sada dug mogu da izmire u ratama. Naime, korisnici javnih parkirališ­ta, koji imaju dugovanja prema

JKP „Parking servis Kragujevac“, odnosno preduzeću „Šumadija“, u narednih 90 dana moći će da sklope ugovor o reprogramu dugovanja.

Kragujevča­ni za parkiranje duguju od 3.000 do 10.000 dinara, a dug će moći da isplate ili jednokratn­o, ili na šest, 12 ili 18 mesečnih rata.

„Uslov je da dug bude najmanje 3.000 dinara, a broj rata će se utvrđivati u zavisnosti od visine duga”, poručuju u tom preduzeću.

Ukoliko se građani odluče da odjednom izmire sve svoje obaveze, dugovanje će im biti umanjeno za 10 odsto, prenosi RT „Kragujevac“.

Svi koji su zaintereso­vani da reprogrami­raju dug zahtev mogu preuzeti sa sajta tog preduzeća ili lično u direkciji, u ulici Vojislava Kalanovića bb. Popunjen zahtev potom lično mora da se preda u direkciji.

Posle prijema zahteva, nadležna služba obaveštava korisnika o visini dugovanja i poziva ga da potpiše sporazum o otplati duga. Ukoliko građanin odluči da dug izmiri na rate, prvu uplatu mora da izmiri odmah po potpisivan­ju. Do sada ima oko 100 zaduženja, 80 dužnika odlučilo se na jednokratn­u isplatu i njima se dug umanjuje za 10 odsto, dok je 20 građana izabralo da dug isplati na rate.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia