Alo!

Rajevac se poklonio Vičiju

- Piše: K. RADULOVIĆ konstantin.radulovic@alo.rs

Azija, odnosno preciznije Tajland, ovih dana je najtužnije fudbalsko mesto na planeti. Tamo se svi oni koji vole ovaj sport, opraštaju od legendarno­g gazde engleskog Lestera Vičaja Šrivadanap­rabe, bez obzira na to da li su imali tu sreću da ga upoznaju ili ne.

Milijarder, koji je za samo šest godina rukovođenj­a „lisicama“potpuno promenio percepciju u Premijer ligi, kad je maleni Lester doveo do titule šampiona, ovde je u rangu božanstva. S svih krajeva sveta dolaze da mu se poklone i odaju počast nakon tragične helikopter­ske nesreće u kojoj je izgubio život. Među onima koji su došli da se od njega oproste poslednji put jeste i srpski stručnjak Milovan Rajevac, koji trenutno obavlja funkciju selektora selekcije Tajlanda.

- Dugo godina Vičaj je bio najvažnija figura u tajlandsko­m fudbalu. Nema osobe koja nije poželela da dođe ovde i oda počast vrlo posebnom čoveku. Osećam se zaista loše zbog svega što se dogodilo. Izgubili smo velikog čoveka, kog smo svi mnogo voleli - rekao je Rajevac.

Srpski stručnjak i njegov tim su inače u poslednjoj fazi priprema pred nastupajuć­i Suzuki kup, koji traje narednih mesec dana i održava se u devet zemalja, a fudbaleri Tajlanda su branioci trofeja. Iskusni trener je pre nekoliko dana odstranio četvoricu igrača sa spiska učesnika, što je za njega bio jako težak posao.

- Nikada nije lako kad morate da skraćujete spisak, ali to mi je posao. Imali smo na raspolagan­ju 27 igrača, a na put mnogu da povedem samo 23 i zbog toga su četvorica morala da otpadnu. Verujem da ovi momci koji su ostali mogu da iznesu teret turnira i naravno da se nadamo dobrim rezultatim­a - kaže Rajevac.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia