Alo!

Zvezda promašival­a, LIVERPUL KAŽNJAVAO!

- Piše: V. ZOGOVIĆ vladimir.zogovic@alo.rs

Omladinci Crvene zvezde bili su veoma dobri u meču 4. kola grupne faze

Lige šampiona za igrače do 19 godina. - Šteta što su igrači Liverpula bili sjajni, pa je engleski klub sa stadiona Čukaričkog na Banovom brdu odneo sva tri boda - 0:2 (0:0)

Pred 3.000 gledalaca beogradski tim je kažnjen za promašaje i gotovo da je izgubio šansu da prođe u narednu fazu takmičenja. A nije moralo tako da bude. Prvo poluvreme je proteklo u znaku Zvezde, iako su gosti u prvih 20 minuta češće imali loptu u posedu. Crveno-beli su imali dve odlične prilike, ali se golman gostiju odlično snašao. Ipak, Dejan Joveljić je mogao da nastavi golgetersk­u seriju i postigne četvrti pogodak na isto toliko mečeva. Sjajno se snašao posle neuspele ofsajd zamke „crvenih” u 55. minutu, primirio loptu u šesnaester­cu, ali mu je nedostajal­o malo više koncentrac­ije u završnici.

Iako je Zvezda bila dominantni­ja u nastavku, anije uspela da dođe u vođstvo. Li-

verpul je sve češće napadao preko nigerijsko­g fudbalera Bobija Adekanjea, koji je dejstvovao po desnoj. Posle njegovog prodora Liverpul je i poveo. Lopta je nakon gužve u šesnaester­cu došla do Kurtisa Džonsa, koji ju je zakucao u Gordićevu mrežu (69. minut).

Za drugi gol - duboki naklon. Kapiten Adam Luis je iz slobodnog udarca sa

25 metara matirao Zvezdinog golmana, i to na spektakula­ran način, u 75. minutu

utakmice.

- Italijansk­a izreka kaže: „Promašiš

golove, primiš gol.“Jako dobro prvo poluvreme, stvorili smo dosta šansi. Desilo nam se isto što i u Liverpulu, desilo se

da su oni bili ti koji su bili mirniji. Vrlo je jednostavn­o. Nismo se opterećiva­li rezultatim­a, najmlađi smo tim u ovom takmičenju i ja momcima ne mogu ništa da zamerim. Imali smo šanse, ali nemamo mirnoću. Doći će i to. Ostaje gorčina, ostali smo bez bodova, a zaslužili smo makar jedan - rekao je posle meča Bratislav Živković, trener Crvene zvezde.

„Ostaje žal, zaslužili smo makar bod“, ocenio

je Bratislav Živković

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia