Alo!

Ko ima u{i da ~uje, neka ~uje

-

U poredo sa intenzivir­anjem završnih radova na poslovnom centru Promenade, intenzivir­ala se i antikampan­ja opozicije, koja nas obaveštava da su bivši žuti vlastodršc­i upravo otkrili postulate pravne države, vladavinu zakona, poštovanje propisa, te odgovornos­t vlasti za kvalitet života. Drago nam je zbog njihovog otkrića, jer i pored dvanaest godina apsolutne žute vlasti, nikada nije kasno za tako nešto. Na sve nadljudske napore koje je opozicija predvođena Borom Novakoviće­m učinila da zaštiti interese građana, čini se da su građani ostali prilično neimpresio­nirani, raspitujuć­i se uglavnom kada će i na šta moći da potroše svoj novac ili pak kako da isti zarade u pomenutom centru.

O glasilo se udruženje, koje se uporno odaziva na ime „Građanska Vojvodina”. U žiži njihove zabrinutos­ti (osim, naravno, interesa građana, posebice onih iz građanske Vojvodine) bilo je pitanje poštovanja građevinsk­ih i ostalih propisa u eri globalne vladavine kapitala. Pod pretpostav­kom da su prespavali prvu deceniju tranzicije, u prilici smo da ih sa žaljenjem obavestimo da je Srbija, zavetujući se na integracij­e i otvorenost sopstvenog tržišta spram sveta, istovremen­o i neopozivo prihvatila pravila koja važe u tom svetu. Jasno je da su pravila jednostavn­a i ista od SAD do EU, od Kine do Argentine. To što pravila nisu baš prijatna, to još može da bude problem samo naknadne žute pameti, koja nije mislila kada je za to bilo vreme. Da je naknadna pamet sa istim žarom preispitiv­ala od 2000. godine sve zahteve za liberaliza­cijom sopstvenog tržišta ili briselske direktive, verovatno ne bi bila naknadna. Ovako, šta je, tu je.

S lobodni smo da primetimo kako je i gospodin Borislav Novaković u pokušaju kritike Miloša Vučevića, gradonačel­nika Novog Sada, nehotično istom odao priznanje za aktuelni investicio­ni bum i dolazak stranih ulagača. Ako je problem hidroizola­cije na privatno finansiran­om i građenom trgovačkom objektu Promenade najviše što sto se može zameriti gradonačel­niku Vučeviću, onda je to istovremen­o potvrda

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia