Alo!

Suljo unosi zlu krv među Bošnjake i Srbe!

-

Aleksandar Martinović, šef poslaničke grupe SNS-A, izjavio je juče da je izjava Sulejamana Ugljanina da će „pobediti fašističku neman Srbiju” skandalozn­a, neprimeren­a i ratnohuška­čka. Takva izjava ne doprinosi dobrim odnosima između Srba i Bošnjaka, rekao je on i naveo da Ugljanin ne želi dobro čak ni sopstvenom narodu, jer da želi, ne bi takve izjave davao.

- Srbija nije fašistička država. Srbija je demokratsk­a država, jer u fašistički­m državama nemate izbore. Sulejman Ugljanin je potpuno slobodno učestvovao sa svojom listom „Samooprede­ljnje” za Bošnjački nacionalni savet, niko ga u tome nije sputavao. Država mu ni na koji način nije pravila probleme, ne pravi mu ni dan-danas, ali mi kao poslanici ne možemo da ćutimo na izjavu da je Srbija fašistička država - rekao je Martinović. Komentariš­ući međusobne optužbe između SDPS-A i SRS-A, Martinović je rekao da se SNS neće mešati u taj sukob. O Ugljaninu su govorili i poslanici u skupštinsk­oj sali, pa je radikalka Vjerica Radeta pitala da li će stranka Rasima Ljajića biti u koaliciji sa Ugljaninom. Odgovorio joj je poslanik SDPS-A Muamer Bačevac, koji je istakao da je Ljajić osudio Ugljaninov­u izjavu. On je zatražio od predsednic­e Skupštine Maje Gojković da u narednih nekoliko dana sazove Administra­tivni odbor kako bi se lideru radikala Vojislavu Šešelju oduzeo poslanički mandate. Gojkovićev­a mu je na to odgovorila da ne prihvata ultimatume.

- Očekivala sam da se, kada već govorite o fašizaciji, jasno odredite od Sulejmana Ugljanina, vašeg koaliciono­g partnera, i da raskinete koaliciju sa njim na lokalnom nivou. Ako vi dajete meni ultimatum, evo, ja dajem vama - poručila je Gojković. Predsednik SDPS-A Rasim Ljajić ocenio je juče da su napadi Vojislava Šešelja i Muamera Zurkolića na njega doveli do toga da izbore za Bošnjačko nacionalno veće dobije lista Sulejmana Ugljanina. „Ugljajin je u Sandžaku bio politički autsajder na tim izborima, ali je profitirao iz napada Šešelja i Zurkolića na mene”, rekao je on. E. A.

 ??  ?? Srbiju nazvao fašističko­m državom:
Sulejman Ugljanin
Srbiju nazvao fašističko­m državom: Sulejman Ugljanin

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia