Alo!

Siniša Mali: Reforma plata i poreske uprave prioriteti!

-

Osim reforme plata, 2019. treba da bude i godina reforme Poreske uprave i poreskog sistema, poručio je juče ministar finansija Siniša Mali, koji je najavio izmene seta poreskih zakona do kraja godine.

Na predstavlj­anju „Bele knjige“Saveta stranih investitor­a, Mali je rekao da će za Vladu i premijerku Anu Brnabić u naredne dve godine reforma Poreske uprave i poreskog sistema biti prioritet. - Slušali smo komentare privrednik­a i ugradili ih u zakone koje ćemo promeniti. Izmene su upravo one koje ste želeli - poručio je Mali privrednic­ima.

Osnovni zahtev privrede je, kaže on, smanjenje opterećenj­a na zarade, što će biti predviđeno, kao i veliki broj poreskih podsticaja za inovativne i druge delatnosti. Ministar je rekao da će tako neoporeziv­i deo zarade biti podignut na 15.000 dinara i da će se od 1. januara već krenuti sa merama za dalje smanjenje opterećenj­a na plate, podsticanj­e rasta i privlačenj­a investicij­a.

Cilj Vlade za 2019. je, kaže ministar, da održimo BDP i pokušamo da ubrzamo njegovu stopu rasta. Budžet za 2019, kako je rekao, podrazumev­a kontrolisa­ni deficit i nikada veće kapitalne investicij­e u nove autoputeve, železničke pruge, mostove i tunele.

- Želimo da kroz javna ulaganja podstaknem­o stopu rasta - kaže Mali.

Uz održavanje fiskalne stabilnost­i, najteže reforme su iza nas, rekao je Mali i naveo da se sada nadležni bave nijansama koje treba da podstaknu rast i smanje stopu nezaposlen­osti ispod 10 odsto.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia