Alo!

ŽENA KUKALA: „KAKO ĆU SAMA SA DECOM!”

Telo Nenada Grujovića odneto je na obdukciju i čekaju se rezultati analize krvi da bi se saznalo da li je bio pod dejstvom droge

- Piše: E. SADIKU enis.sadiku@alo.rs

Nenad Grujović zvani Crni Gruja, koga je policija označila kao pripadnika klana Dejana Stojanović­a Keke, pao je pod nerazjašnj­enim okolnostim­a sa takozvane francuske terase na prvom spratu svog stana u Ðušinoj ulici u centru Beograda i podlegao povredama.

Kako saznajemo, on je sa visine od oko osam metara pao na pločnik između dva zaštitna stuba, dok je u luksuznom stanu bila njegova nevenčana supruga. Kada se survao na beton, davao je znake života i odmah je prevezen na Urgentni centar, ali je oko ponoći izdahnuo.

Tragedija se dogodila u utorak uveče, a policiju i Hitnu pomoć je pozvala njegova nevenčana žena. Ona je neposredno nakon nesreće izjavila da je Crni Gruja bio otišao do francuske terase i da ga narednog trenutka nije bilo. Telo je posle uviđaja poslato na obdukciju, gde je uzet uzorak krvi za toksikološ­ku analizu.

- Policija ne isključuje mogućnost da je Crni Gruja bio pod dejstvom narkotika. Zgrada u kojoj je živeo je luksuzna, ima svoje obezbeđenj­e, kao i video-nadzor koji pokriva sve spratove i hodnike. Policija je, po nalogu tužilaštva, uzela snimke sa kamera kako bi videla da li je Crni Gruja neposredno pre pada imao posetu. Njegov mobilni telefon je odnet na veštačenje, radi provere da li mu je neko pretio - navodi naš izvor blizak istrazi.

Otac Crnog Gruje došao je juče na mesto nesreće i posetio snaju. Po njegovom ulasku u stan prolomili su se njeni krici. Supruga je kukala na sav glas, govoreći: „Kako ću sada sama sa dvoje dece?!” Kako saznajemo, ona je pokušala da objasni svekru šta je prethodilo padu.

U pokušaju da dobijemo odgovore u vezi sa tragedijom, pokucali smo na vrata njihovog stana. Otac Crnog Gruje je otvorio, ali nije želeo da govori za medije i kratko je poručio: „Teško mi je… Ne znam šta se tačno dogodilo.”

Stanari su nam rekli da se Crni Gruja nedavno doselio i da nisu videli šta se dogodilo. Na mestu pada ostala je krvava mrlja na asfaltu.

Crni Gruja je bio osuđen na 10 godina robije zbog pljačke pošte 2006. godine. Bio je optužen i za ubistvo radnika obezbeđenj­a pošte Veska Babovića, u ulici Jurija Gagarina 94 u Novom Beogradu, ali je oslobođen optužbi, jer nije utvrđeno ko je pucao u nesrećnog čoveka. Vesković je prenosio novac za penzije, a sat i po posle pljačke pronađeni su zapaljeni „audi“i skupoceni ručni sat „velmaks“, koji je ispao pljačkašu, koji se prilikom paljenja automobila i sam zapalio. Policija je posle pljačke uzela otiske sa mesta pucnjave, a analiza DNK je ukazivala da je Crni Gruja jedan od učesnika pljačke. Međutim, kasnije se ispostavil­o da nije bilo dovoljno dokaza.

Grujović je hapšen i 2017. na Banjici kada su ga zaustavili u blindirano­m „audiju A8“. U tom trenutku je imao pancir na sebi, a nađen je i pištolj, za koji nije imao dozvolu. Osuđen je na godinu dana kućnog zatvora zbog nošenja pištolja bez dozvole, posle potpisivan­ja sporazumno­g priznanja krivice.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia