Alo!

POMAMA ZA ĐOLETOM!

- Sonja.andric@alo.rs

Piše: SONJA ANDRIĆ Prodaja ulaznica za tri koncerta legendarno­g muzičara Đorđa Balaševića u „Kombank dvorani“počela je juče, a fanovi popularnog novosadsko­g kantautora od ranog jutra formirali su ogroman red kako bi stigli da kupe karte. Karte za 2. decembar su odmah planule, pa su otvorena još dva datuma, 4. i 6. decembar. Oni koji su na Trg Nikole Pašića došli pre zvaničnog otvaranja biletarnic­e imali su sreće da zauzmu dobru poziciju i obezbede sebi ulaznice, a kako smo se uverili na licu mesta, mnogi su za karte čekali satima.

- Došla sam oko deset sati, a kraj reda je tada bio kod fontane na Trgu

Nikole Pašića. Čekam već sat vremena, a trebaće mi još minimum toliko da stignem na red, ako karata uopšte bude. Koliko čujem, karte za prvi koncert su već prodate, pa su otvorena još dva datuma. Planiram da idem sa prijatelji­ma, a omiljena pesma mi je „Ne lomite mi bagrenje“- rekla nam je Mirjana Korać, dok je njena koleginica iz reda Lana Stanić otkrila zbog čega joj nije teško da satima čeka u redu za Balaševića.

- Došla sam malo pre 11 sati, a red je bio već iza fontane. Želim da iznenadim mamu i odvedem je na koncert. Za nas je muzika Đorđa Balaševića posebna, jer sam po jednoj njegovoj pesmi dobila ime. Reč je o staroj pesmi, koju je objavio na prvom albumu, a koja se zove „Sve je dobro kad se dobro svrši“. U toj pesmi postoji stih: „Lana je vozila sanke, a ja sam pravio sneška“, i otuda moje ime ispričala nam je ona. Marko Pejić nabrojao nam je svoje omiljene pesme Đorđa Balaševića.

- Hoću da idem sa mamom i sa bratom, a supruga, nažalost, ne može, jer radi. Inače, volim Balaševića i nije mi bilo teško da dođem u 10 ujutru da bih čekao karte. Ne mogu da izdvojim omiljene pesme, jer ih je mnogo, na primer, volim „Ćaletova pesma“, „Bezdan“, „Nedostaje mi naša ljubav“i naravno „D-mol“. Inače, koncert pod nazivom „Kalendar mog detinjstva“zamišljen je kao monodrama, recital i koncert o događajima koji su obeležili detinjstvo autora, uz klavirsku pratnju Aleksandra Dujina.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia