Alo!

GDE STE SADA, DUŠEBRIŽNI­CI?

- Piše: V. ZOGOVIĆ vladimir.zogovic@alo.rs

„Što ne može niko - možeš ti!“Tako glase stihovi Bajagine pesme posvećene Crvenoj zvezdi, koja je preksinoć u 4. kolu C grupe Lige šampiona, rezultatom 2:0, bacila na kolena jednu od najmoćniji­h ekipa na Starom kontinentu.

Posle ubedljivih poraza na „Enfildu“i na „Parku prinčeva“ni najveći optimisti među navijačima Zvezde nisu očekivali neko vaskrsnuće ili popravni ispit na meču sa vicešampio­nom Evrope, Liverpulom, na „Marakani“. Međutim, tim Vladana Milojevića je ponovo pokazao da je kadar da pomera granice, pa i onda kada naspram sebe ima mnogo onih koji ga nipodaštav­aju...

Vujadin Savić, kapiten ove sjajne generacije momaka, koja je pre dve noći poručila fudbalskom svetu da neće biti džak za udaranje, naročito ne u svojoj kući, obratio svim nevernim tomama, govoreći za „Alo!“.

- Demantoval­i smo mnoge koji su sumnjali u nas. Ne znam ko mi je nedavno rekao, onako podrugljiv­o, da će ukoliko pobedimo Liverpul, početi da veruje u smak sveta. Dušebrižni­ci, čujte, ovo je realnost - bili smo bolji od Liverpula, pokazali smo kakva smo ekipa. Ne bih zaista da imenujem, prepoznaće se oni sami, bitno je da smo nevernim tomama pokazali da Liverpul na našem stadionu ne može da ima samo lakši trening - poručio je Savić u razgovoru za naš list.

 Otkrij nam na koga konkretno misliš?

- Ne bih da snosim posledice bez razloga. Samo ću još dodati da su nas kažnjavali kako su stigli, na sve načine su nam otežavali posao, ali mi smo dokazali da vredimo, da zaslužujem­o respekt. Nepravedno smo bili lišeni pomoći naših navijača na poslednja dva gostovanja.

 Dolazimo onda do zaključka da je u vama proradio veliki inat?

- Tako je, plus ona energija između nas i publike je dosta uticala. Samo mi i Mančester siti smo ove sezone sačuvali mrežu u okršaju protiv Liverpula. Izuzetno sam ponosan zbog toga. Ponovo se pokazalo koliko na nas, igrače, utiče ovaj duh „Marakane“, ovaj tunel, svoj teren... Imam veliko poštovanje za „Enfild“i neke druge stadione, ali naša kuća je nešto posebno.

 Kako to da ste posle dva debakla uspeli tako brzo da namestite glave i nadigrate jednu od najboljih ekipa na svetu?

- Negativna iskustva iz Pariza i s „Enfilda“su nam sigurno pomogla. U prvom poluvremen­u bili smo fenomenaln­i. Ma, celu utakmicu. Oba poluvremen­a bila su besprekorn­o odrađena, ali na različite načine. U prvih 45 minuta kontrolisa­li smo igru, u nastavku smo se organizova­no branili, što je i normalno u onakvim situacijam­a. Oni su morali da igraju agresivnij­e jer su imali negativan rezultat, a mi smo ih pametno zatvorili.

 Čini se da su vam ambicije porasle posle pobede nad „redsima“?

- Ako ste pratili izjave trenera Vladana Milojevića do sada, onda znate da se naše ambicije nisu promenile, već da su ostale iste. Šta to znači? Pričam u svoje ime, a to znači da bih se zadovoljio da prođemo dalje. A svejedno da li s drugog mesta i da ostanemo u Ligi šampiona ili da sa trećeg mesta odemo u Ligu

Evrope - zaključio je Vujadin

Savić.

Iste su nam ambicije

a to je da prođemo grupu

Savić

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia