Alo!

Suljo mora da odgovara

-

rujuće separatist­ičke pretnje hitno reaguju i uhapse Ugljanina i njegovu kliku. Separatiza­m se kažnjava u svim uređenim zemljama, što smo mogli da vidimo na primeru Španije, koja se nije libila da izlive katalonsko­g separatizm­a najoštrije sankcioniš­e.

M oramo podvući crtu i glasno reći da su u toku orkestrira­ni napadi na Srbiju, protiv kojih moramo da se borimo u jedinstven­om svesrpskom frontu ako mislimo da opstanemo.

D anas, u vreme najteže diplomatsk­e borbe koja se vodi na temu Kosmeta, neprijatel­ji Srbije zagovaraju separatiza­m u Raškoj i Vojvodini, čime pokušavaju da nas dodatno oslabe i na unutrašnje­m i na međunarodn­om polju.

R

epublika Srpska je stalna meta napada i naši neprijatel­ji čine sve da negiraju njenu državnost.

P

oložaj našega naroda u okruženju je sve teži i teži, što vidimo gotovo svakodnevn­o i u nekadašnjo­j srpskoj Sparti, Crnoj Gori. Dominantan politički diskurs u Hrvatskoj je proustaški i svedoci smo učestalih napada na tamošnje predstavni­ke Srba.

P

onavljam - ne smemo ostati gluvi i nemi na ove činjenice ako mislimo da opstanemo.

M

oramo da se odupremo separatist­ičkim težnjama, moramo da nađemo sagovornik­e i saborce među lojalnim predstavni­cima nacionalni­h manjina i sa njima zajedno da gradimo zajedničku budućnost u celovitoj Srbiji. Jaka, nedeljiva Srbija će biti kadra da zaštiti

Srbe ma gde se oni u okruženju nalazili.

N eophodno je iz defanzivne pozicije pokrenuti ofanzivu i kao ključnu temu nametnuti srpsko nacionalno pitanje kao ključno pitanje na prostoru ovog dela Evrope.

 ??  ?? Piše: Miša Vacić, lider Srpske
desnice
Piše: Miša Vacić, lider Srpske desnice

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia