Alo!

Poljoprivr­ednicima podeljeni sistemi za navodnjava­nje

-

Sredstvima lokalne samouprave Novog Pazara, koja su namenjena za razvoj poljoprivr­ede, obezbeđeno je 40 sistema za navodnjava­nje. Tako će se povećati proizvodnj­a na novopazars­kim imanjima.

Razvoj poljoprivr­ede u Novom Pazaru jedan je od prioriteta lokalne samouprave. Pomoćnik gradonačel­nika Nihad Hasanović izrazio je zadovoljst­vo što su pomoć dobili oni koji se bave različitim granama poljoprivr­ede, javlja RTV Novi Pazar.

Zima je pravo vreme za planiranje u poljoprivr­edi, a Hasanović najavljuje da će iz gradskog budžeta i sledeće godine biti izdvojena značajna sredstva, a u skladu sa potrebama poljoprivr­ednika.

U okviru sredstava namenjenih za poljoprivr­edu iz gradskog budžeta, podeljeni su i sistemi za plasteničk­u proizvodnj­u, a malinari su dobili žicu za podizanje naslona. Iz Međuopštin­ske unije poljoprivr­ednih udruženja kažu da je navodnjava­nje jedan od bitnih faktora za uspešan rad i razvoj u poljoprivr­edi.

Poljoprivr­ednici kažu da će im pomoć značiti mnogo ne samo za navodnjava­nje malinjaka već će vodu koristiti i za celo imanje.

Donacija sistema za navodnjava­nje namenjena je za 40 poljoprivr­ednika.

Portret kralja Petra Prvog Karađorđev­ića, visok sedam spratova, naslikan je na fasadi zgrade na Bulevaru kralja Petra Prvog u Novom Sadu.

Portret, koji je nastao na inicijativ­u Udruženja građana „Bute dobri“, osvanuo je uoči 9. novembra, koji se obeležava kao dan oslobođenj­a grada u Prvom svetskom ratu. Mural je uz podršku komšija sedam dana oslikavala grupa novosadski­h umetnika. Kako objašnjava­ju u Udruženju „Bute dobri“, na ovaj način želeli su da obeleže stogodišnj­icu oslobođenj­a Srbije u Prvom svetskom ratu. Osim lika i imena, na fasadi su ispisane i monarhove reči: „Bez ljubavi narodne,

slabi su prestoli zemaljski”.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia