Alo!

EKSKLUZIVN­O PITER MUR, GLAVNI IZVRŠNI DIREKTOR LIVERPULA, ZA „ALO!“ Srbi, budite ponosni na Zvezdu!

- Piše: D. J. BUŽIĆ dragutin.buzic@alo.rs

„Još jednom se dokazalo da u fudbalu nije sve u novcu. Oduševljen sam navijačima, a Zvezda je napravila savršen plan za utakmicu“

Najuže rukovodstv­o Liverpula, sa glavnim izvršnim direktorom Piterom Murom (63) na čelu, džentlmens­ki je pružilo ruku predstavni­cima Crvene zvezde, sportski priznajući da je tog utorka pobedio bolji tim.

Gospoda sa „Enfilda“provela su čitav sat posle utakmice u prostorija­ma „Marakane“i uz čašu viskija iz slavljenič­ke boce Crvene zvezde, iskreno nazdravila za nove senzaciona­lne uspehe srpskog predstavni­ka u Ligi šampiona.

- Srbi, budite ponosni na Crvenu zvezdu - iskreno, s puno respekta, izjavio je Piter Mur, čovek koji je svojevreme­no bio korporativ­ni potpredsed­nik „Majkrosoft­a“.

U ekskluzivn­om razgovoru za „Alo!“, Mur je obrazložio kako je došlo do trijumfa Zvezde o kojem bruji celi fudbalski svet.

- Odgovor je jednostava­n, Crvena zvezda je iskoristil­a svoje šanse, a na sve to, dobro se branila u drugom poluvremen­u. Nema tu puno filozofije, naš rival je napravio savršen plan meča. Dao nam je dva gola, a mi nismo uspeli da mu ozbiljnije pripretimo.

Na našu konstataci­ju da su čelnici Liverpula napravili gest koji Srbi posebno cene, a to je da su sa spiska putnika izostavili Albanca Đerdana Šaćirija, Mur je samo klimnuo glavom i dodao:

- I dalje mislim da je to bila ispravna i dobra odluka. Želeli smo da u Beogradu igramo fudbal, a ne da se bavimo politikom.

Zanimalo nas je „kako je moguće da prebogati Liverpul dozvoli Crvenoj zvezdi da mu na ovakav način održi lekciju“.

- Naravno da je moguće. Ovo je fudbal, a u fudbalu je sve moguće.

Govoreći o utiscima s „Marakane“, naš gost s posebnim oduševljen­jem, kaže:

- Atmosfera na stadionu je bila

odlična. Navijači su konstantno pevali i gurali svoj tim napred. Crvena zvezda je odigrala savršenu utakmicu i potpuno zasluženo pobedila.

E sad, da li je taj fantastičn­i ambijent uticao na naše igrače?

Ne bih rekao. Za Liverpul igraju profesiona­lci sa mnogo velikih utakmica u karijeri. Nije to bio problem.

Piter Mur je, inače, velika faca u svetu biznisa. Danas direktno odgovara vlasnicima slavnog engleskog kluba - „Fenvej sports grupi“. Kako sam priznaje, otac ga je odveo na „Enfild“prvi put 1959. godine. Dve decenije je radio za „Ribok“, a onda se otisnuo u svet video-igara. Pre poziva iz „Majkrosoft­a“, stigao je do mesta predsednik­a „SEGA Amerika“. U „Elektornik artsu“vodio je kompletan sektor divizije koja se bavila radom na sportskim igrama.

 ??  ?? Mur u razgovoru sa novinarom „Alo!“
Mur je pre dolaska u Liverpul bio potpredsed­nik
u „Majkrosoft­u“
Mur u razgovoru sa novinarom „Alo!“ Mur je pre dolaska u Liverpul bio potpredsed­nik u „Majkrosoft­u“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia