Alo!

DRAGAN ĐILAS SMISLIO STRATEGIJU ZA PRIV Hitno nam treba Ta NJEGA VOLE BA

- Jelena. djondovic@alo.rs

PIŠE: JELENA ĐONDOVIĆ

Lepomir nije dovoljno lep, za rejting je potreban još jedan lepotan! Kako „Alo!“saznaje, Dragan Đilas je pre nekoliko dana kolegama iz Saveza za Srbiju poručio da bi bilo dobro da izdejstvuj­u da se njihovoj koaliciji što pre priključe bivši predsednik države Boris Tadić i njegov SDS. To ne bi bilo ništa neobično da Đilas potom nije objasnio kako to Tadić može doprineti podizanju rejtinga Saveza i donošenju glasova najredovni­jih birača.

- Đilas je doslovno rekao: „Hitno nam treba Tadić, stranka mu ne vredi, ali vole ga žene, naročito starije gospođe, jer je lep i on može da nam privuče dosta simpatizer­ki, u to sam siguran!“. Koalicioni partneri gledali su ga prvo u čudu, neki su se čak i nasmejali u tom momentu, ali na kraju su se složili da bi bilo dobro da se ubrza Tadićev ulazak u Savez - kaže naš izvor.

Komentariš­ući ovu situaciju, politički analitičar Branko Radun za „Alo!“kaže da ga ne čudi što Đilas razmišlja na taj način.

- Veruje se da su Tadića uvek volele starije žene, odnosno penzionerk­e, i to baš zato što im je bio lep. Ako u taj savez može bilder i rijaliti igrač Lepomir i ako im je on dobar, zašto im ne bi bio dobar bivši predsednik države, to bi bila diskrimina­cija ako ga ne žele. A Đilas pritom zna da su penzionerk­e jedna od najozbiljn­ijih ciljnih grupa, većina njih sada glasa za Vučića, ali sigurno ima i onih koje još „pate“za Džordžom Klunijem Tadićem, one ga pamte iz tog vremena, mada je on sada pre deda Kluni nego Kluni iz filmova - komentariš­e Radun.

Ako je suditi po trenutnom stanju na terenu, Đilasu se, izgleda, neće ispuniti želja da Tadić uđe u njegovo jato. Razlog je Boško Obradović, jedan od osnivača SZS-A i predsednik Dveri! Tadić je, naime, optužio Obradovića da laže kada tvrdi da je on osnovao Srpsku naprednu stranku.

Na svom Tviter profilu, Tadić je pre nekoliko dana napisao:

- U skupštini u ime Dveri i SZSA Boško Obradović ponavlja laž da sam osnovao SNS i hvali se da je on uvek bio protiv bivše vlasti i da je i danas. Pa u SZS-U su gotovo svi osim njega ta bivša vlast. A laž da sam formirao SNS koristi samo Vučiću, pa je baš zato nikada nije demantovao - naveo je Tadić.

„Stranka mu ne vredi, ali vole ga žene,

on može naročito starije gospođe, jer je lep i

u to sam da nam privuče dosta simpatizer­ki, siguran!“, poručio je tajkun sledbenici­ma

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia