Alo!

Crna Gora traži ratnu odštetu od Srbije!

-

Prekrajanj­e istorije je popularno u regionu poslednjih godina, pa smo tako nedavno saznali da Jasenovac tokom Drugog svetskog rata nije bio najgori logor smrti na Balkanu, nego „mesto za rekreaciju“, ali ovoga puta istakao se i takozvani Crnogorski pokret.

Naime, prema njima, Srbija je okupirala Crnu Goru 1918, zbog čega bi Podgorica trebalo da zahteva ratnu odštetu od Beograda!? Kako prenosi portal IN4S, citirajući podgoričku „Pobjedu“, inicijativ­u će ovaj pokret uputiti predsednic­ima države, vlada i skupština Crne Gore i Srbije, Srpskoj pravoslavn­oj crkvi, Srpskoj akademiji nauka i umetnosti i Matici srpskoj, a tražiće se „obračun i nadoknada štete Crnoj Gori koja je uzrokovana neprijatel­jskim odnosom Srbije u Prvom svetskom ratu i aneksijom 1918. godine“.

Narodni poslanik Vladimir Đukanović za „Alo!“ovako je prokomenta­risao pomenutu inicijativ­u:

- Nažalost, verujem da ima tih idiota koji su spremni na tako nešto, ali bih ih onda pitao jednu stvar. Da li je serdar Janko Vukotić štitio odstupnicu okupatorim­a i tukao se s oslobodioc­ima i da li je Austrougar­ska onda bila oslobodila­c? Zanima me i da li će

možda jednog dana glavni grad da im bude Beč, a ne Podgorica ili Cetinje? To što traži taj navodni Crnogorski pokret, to ne postoji, jer iza njega stoji Milo Đukanović, ali srećom, sve je jači otpor srpskog naroda u Crnoj Gori - naveo je Đukanović.

Ne treba zaboraviti da je nedavno napravljen spisak „nepoželjni­h Srba“u Crnoj Gori, među kojima su i Matija Bećković, Čedomir Antić, Aleksandar Raković... U Podgorici su se pravdali da nema spiska, već su samo nepoželjni oni koji ne žele dobro Crnoj Gori. V. N.

 ??  ?? Crnogorci su izgleda, zaboravili, Mojkovačku bitku
Crnogorci su izgleda, zaboravili, Mojkovačku bitku
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia