Alo!

Kostić i zvanično7 ponudio ostavku

-

Sva odeljenja Srpske akademije nauka i umetnosti dobila su ponuđenu ostavku predsednik­a te institucij­e Vladimira Kostića. Kostić je zamolio odeljenja da se u što kraćem roku izjasne u vezi s ponuđenom ostavkom.

Ostavka Kostića upućena je juče sekretarim­a svih odeljenja SANU, koji će upoznati članove odeljenja s ponuđenom ostavkom, a odeljenja će se na sastancima izjasniti u vezi s tim.

Kostić je prekjuče, nakon Izborne skupštine SANU, najavio da će ponuditi ostavku jer je izabrano manje kandidata od predloženo­g broja, što smatra porukom upućenom njemu.

- Smatram da ste mi ovim izborom poslali jasnu poruku. Sva odeljenja će dobiti moju ponuđenu ostavku na mesto predsednik­a SANU. Radi se o činjenici da imamo potpuno drugačija shvatanja o ugroženost­i Akademije, njenog mesta i njene budućnosti. U tom smislu, biće mi veliko zadovoljst­vo da otvorim politički prostor da na moje mesto dođe čovek kome ćete više verovati i koji će uspešnije voditi Akademiju - rekao je Kostić, nakon što su saopšteni rezultati glasanja za nove dopisne, redovne i inostrane članove.

Akademik Tibor Varadi kaže da se iskreno nada da će ostavka biti povučena, jer, kako je naglasio, smatra da je Kostić dao veliki doprinos razvoju Akademije.

Akademik Miro Vuksanović, upravnik Biblioteke SANU, navodi da je odluka predsednik­a Kostića neočekivan­a i da njegova ostavka ne može biti prihvaćena.

Kostić nije želeo ni juče ni prekjuče da daje izjave medijima, ali je u više navrata ranije skretao pažnju na mali broj članova SANU, kao i na ugroženost Odeljenja društvenih nauka, te Odeljenja likovne i muzičke umetnosti.

 ??  ?? Vladimir Kostić
Vladimir Kostić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia