Alo!

Uhapšeni zbog mućki s tenderima

-

Policijsko odeljenje za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvo­m i posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije, u Kraljevu je uhapsilo četiri osobe zbog primanja i davanja mita. Uhapšeni su G. R. (42), odgovorno lice direkcije za nabavke u „Energetika“DOO Kragujevac, zbog primanja mita, D. C. (48), faktički odgovorno lice „Cvetković Kop“iz Svilajnca, zbog davanja mita, M. S. (44) iz Kragujevca zbog primanja mita pomaganjem i Z. M. (58) iz Svilajnca, koji se tereti za krivično delo davanja mita posredovan­jem.

Sumnja se da je G. R. od D. C. zahtevao 350.000 dinara kako bi mu omogućio privilegov­an položaj na konkursu za javne nabavke za iznajmljiv­anje kamiona sa vozačima koji je raspisalo preduzeće „Energetika“i dobijanje posla na tenderu, što je 10 odsto od procenjene vrednosti te javne nabavke. G. R. je uhapšen nakon primopreda­je 100.000 dinara, a sumnja se da je novac primio preko pomagača M. S. i posrednika Z. M.

M. S. se sumnjiči da je D. C. prenosio informacij­e o javnoj nabavci, cenama i drugim ponuđačima, dok je G. R. dostavio podatke o karakteris­tikama dva kamiona kao predmeta javne nabavke kako bi prilagodio konkursnu dokumentac­iju ponuđaču D. C. Za te usluge, M. S. je, kako se sumnja, od G. R. uzeo polovinu od 100.000 dinara. Kako se sumnja, Z. M. je upoznao M. S. i D. C. i između njih posredovao u nalaženju ponuđača za javnu nabavku, a potom i u primopreda­ji novca.

Osumnjičen­ima je određeno zadržavanj­e do 48 časova, nakon čega će biti privedeni u Više javno tužilaštvo u Kraljevu.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia